[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 2

1001 回覆
107 Like 1 Dislike
撐龍母
主角光環+女權,連登仔最眼火爆既組合
就係唔係上帝視覺所以先知道d角色做每件事背後諗緊乜
肥仔Sam 如果Keep 住d運 最後應該大贏家
有老婆仔女 復興返自己家族 安享晚年

Arya 應該都唔會死,作者老婆話最愛呢個角色,如果佢寫死Arya 話會離婚
估計佢應該事後會一個人四圍流浪
又唔係嘅 咁始終stark各自經歷咗好多
重遇翻之後團結搞掂little finger
之後arya同sansa提翻起ned stark
話lone wolf dies but the pack survives
就已經呼應到成件事
大約講話 Tormud 佢地係個房入面 呢佢後面有個掛左係牆上面既細路(white walker)(黑得濟都睇唔清個細路原來係一開頭叫Sansa派多d車比佢個個)
Beric一劍燒死個細佬 就見到個訊息

The mountain 殺嘅係Rhaegar 老婆,Elia Martell
龍老母係Rhaegar呀妹
丹妮莉絲出生之時正值篡奪者戰爭期間,其家族的統治岌岌可危。在三叉戟河之役戰敗之後,出於安全的考慮,她懷有身孕的母親和她哥哥韋賽里斯·坦格利安一起被從君臨送往其家族的最初領地龍石島。

丹妮莉絲出生時一場劇烈的風暴襲擊了龍石島,「風暴降生」也因此得名。她的母親在分娩之後死去。

自膠
咁都大隻 咁Brienne算係咩
所以我話故事大方向係啱一D都唔On9,Little Finger 死係正路,佢低估二晒姊妹
但段劇情唔夠喉
Little Finger 做下野,二姊妹傾二句
轉個頭就公審殺左

其實我好鍾意Little Finger 呢個角色,想佢玩耐D 先死
Jon 同 Arya 重逢都係

唔係Jon送左把 needle比Arya 可能已經死左
Season 4都走曬樣
我寧願佢重逢著墨多D cut返d騎龍鏡頭啦
Brienne bb好細粒
支持Jon打柒龍母

女巨人
如果FF落去 NK既野心到底有幾大 會唔會只係滿足於依個島國做王呢 定係會打埋去東面D大陸
咁jon自願放棄王位, 即係而家sansa係queen of the north
sansa唔想認龍女係王都冇問題架
Theon 救家姐可以長D
係 但有時佢內文會俾d 錯既info俾你
龍母幾時上過去

你係咪睇錯集數
個個重逢都攬下I MISS YOU就算
我覺得如果由第一季就冇見面果D反應可以大D
等左8年喇
個Umber冇嗌Khaleesi先
又唔bent the knee
根據大龍律例應該燒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞