[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 2

1001 回覆
107 Like 1 Dislike
呢個角色原著都係大奸狗
tv show勁多fans鐘意
寫到佢redemption變咗大英雄
肥咗係重點
Ygritte
依家睇兩姑侄調情好難頂
北方班小家族全部撚屌黎
咁佢個role係要征服七國,咁唔bend the knee就姐係敵人,咁餵龍其實好合理。
不過佢走火入魔嗰位係無用德行使人順服,變咗有少少恐怖統治之嫌。

Tarly個兩父子其實都應該死,苟且偷生侮辱左佢哋人格。
都係果句,你要武力恫嚇人就唔好怪人罵你話你
龍女自己先係最大左膠,解放奴隸得佢諗得出。而且無記錯係龍女自己唔想燒kings landing?
電視劇唔知有無講,但無記錯書有講到龍女解放奴隸之後城市既慘況,好似美國打完伊拉克咁樣。
龍女唔係想復仇,係想復興targaryan做westero七大王國統治者,所以tyrion既advice先格外重要,係教龍女你唔係只做征服者而係要做統治者
Jon Snow真人同戲入面個初戀Ygritte結左婚,兩個都係英國貴族後代,咁o岩都重要係遠房親戚,family tree可以畫到有關係
好似SAM老豆咁,唔鍾意targaryen,去左幫lannister
左膠又點會係征服者,唔係好make sense 喎
如果跟劇,佢似係兩樣都想做。
如果唔係佢都唔會打打下留咗Meereen治國啦。
英國有好多貴族後代,分分鐘招牌跌落黎都砸死幾個
西班牙都係,但好多都係鳩認
咁左膠又點會係復仇者
左膠個term可能用得唔好,用理想主義者可能好D
肥左好多啵
今次見翻面既對白同表情已經好明顯係回解左
佢咁把炮都唔可以認係救世主, 咁 jon snow/ cersei /stannis 個D係咪要好謙虛咁同人講多多指教 i am just a normal guy like everyone, we can be friend

你睇咁多季, 不如你話返比我知龍女有無資格統治其他人
你宜家講到好似要一人一票承認龍女先有資格, 點解聽落咁左膠
乜有十幾萬大軍加兩條龍都唔係高高在上, 咁捉cersei 個個教宗先係高高在上

本身屌佢左膠, 宜家似係佢唔夠左膠所以比人屌喎
咁細個cast左,發育期變樣衰冇人預料到
Sansa老左都好撚大隻,廿歲多d成個老女人咁
屌那星 龍老母幾時收皮
三個leader (cersei sansa dany)入面佢最撚蠢
剩係靠兩條龍同一大抽兵鎮住啲人
但係冇從根源上諗過點樣令人真正臣服
智商: sansa>cersei>dany
手段: cersei>sansa>dany
武力:dany>cersei>sansa

最後如果俾dany/jon 統一七國一定hold唔到好耐

特別jon個性格係內政上唔多掂 做將軍帶兵就啱
兩個都未完全成熟
Jon Snow只係Ned Stark 2.0
龍女只係蚊形Mad King
我覺得反而結局係龍女既終極成長
都唔明Cersei做咩咁有自信 得果2萬大軍
如果北境守唔住 龍母果邊有2條龍+大軍都會打輸嘅話
佢覺得果2萬佣兵軍可以有咩作用
請參考抗戰時既共產黨
如果係Jon Snow應該成世都唔會知道joffrey身世

智力 : Stark > Targaryen

睇返Targaryen個家族成員都係智力偏低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞