[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 2

1001 回覆
107 Like 1 Dislike
我淨係知劇組嘥埋啲錢喺CG度
HBO premiere 無
用now睇110台HBOHD 得48分鐘 無依啲畫面
打機都冇咁易
應該係睇now tv x hbo / hbo now (即係電視播, 唔係網絡)
果d就cut左

但hbo go都係得50分鐘

byw on9 燒細路個part重要劇情嚟 咁都cut
bad writing
最麻煩係grrm一直話出書無期頂佢個肺
佢條線真係完到鬼5馬6
淨係知佢燒咗啲嘢 唔知佢燒咗乜
係得咁少. 同之前公布既54有d距離, 唔知佢點計
最有可能係計埋recap
一開波靠自己收服幾條仔做兵 (唔關條龍事啦)
反面燒9死個有錢佬 用計收服班士兵奴隸已經有計到
收服班騎馬果班友又係靠自己
開頭係幾勁去到中期對付班有錢佬左膠上身 , 根本一早就要殺撚晒班仆街有錢佬
後期tyrion已經廢廢地 , 好彩咪撚聽佢講拎條龍打仗同救john , 因為之前左膠性格累事 隊友收晒皮 去到後期咪開始冷血同權力薰心
記住唔好出龍
隻野識自動導航冰槍
睇到開頭Jon話Northerners唔信外人佢不以為然再等到d龍嚇親人笑同埋影到佢地入城居高臨下當入貧民窟就更加反感
但的確佢有龍完全手執靚牌
擺明呢篇劇寫死佢,佢走火入魔得好生硬,唔附合人物性格。
如果啲人冇死晒,我估Snow會做皇帝,然後懶係掙扎咁睇住龍媽死
等唔切拍係合理
唯有唔好咁認真
佢鐘意過Robert咩?!
唔係由細到大都亂倫咩
記得佢s1好似暗示過以前覺得robert好威猛好中意佢
姐係好似Sansa對百花騎士咁上下
所以佢見到Sansa好似見番以前自己
第一個Daario比人個感覺深不可測,勁好多咁
佢細跑女嗰陣已經勁臭串
記唔記得佢點同佢啲宮女仲有個預言家講嘢。
恃住自己老豆係Tyrell 就兇9個預言家
點解第二季轉左人既
Critics好似話有暗示到係太監安排個妓女瞓係Tyrell 床到同希望假借Tyrion手殺老豆
2個預言都講緊Jaime會殺Cersei
冇喇冇喇
第一個Daario要拍電影做男主角,Transporter系列最新嗰套咪就係佢
個人覺得佢型好多,古惑又瀟洒,轉左角色之後嗰條友成個伐木工人咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞