[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 2

1001 回覆
107 Like 1 Dislike
其實Olenna應該唔會咁蠢
明知highgarden空晒無人守都唔出聲
要講真係只可以話特登做死佢
btw想睇Olenna white walker
多咗人上嚟鳩up
應該唔會
佢果時唔救佢當殺左佢
聽天由命
錯不在Cersei
錯在編劇想幾條角色線一獲熟
睇GOT既心理壓力好大 差唔多每十分鐘都驚突然有野彈出黎/有人死
燒完班馬撚行出黎咪有囉
比條撚樣嚇左嚇 無啦啦大叫
想睇Arya變左冷血殺手想殺佢
The Hound自願比佢殺
有部分留言開始低質
果陣kings landing有幾個家族好鬼好睇
你鳩up渣?
睇behind the scene呢一幕燒特技演員真係好癲...
雖然己見燒慣..
原著好似係全部都怕火,係啲編劇亂咁改
原著係燒死個女巫magic blood先令火燒唔傷Dany同孵化啲龍蛋
殺晒d人就好似南方天下太平喧...根本唔make sense...
咁都比佢諗到先好野
科學怪人
原來係咁
編劇Season 1已經改
龍媽 熱水浴 徒手拎炭燒龍蛋
呢啲hbo go都有喎 究竟cut咗啲咩
gof應該係用KING OF KINGS既概念
龍女講呢句咪正正係爭議點
JON原本係比北方封臣推舉為king of the north而龍女係7大王國女王(自稱)
jon自願放棄王位承認龍女合法 唔代表北方封臣同sansa都要承認
呢個咪就係第7季一路講緊既野
大佬成班北方人睇得起你先比你做王 轉個頭你走去話成個國家比個3唔識7既外來人
如果base on sansa唔承認龍女既事實 佢有咩理由要respect一個唔係佢既王既人?

你要搵2條屈機既龍壓人唔好怪人罵你啦
龍女最黑人憎就係拎住targaryan個姓係咁叫人跪低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞