『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」

1001 回覆
26 Like 3 Dislike

仔 : 唔早啲續
媽 : 早續早享受 遲續有排受
而家揸到正一正嚟做
真係早續早享受
臨訓前上嚟睇下 po , 我都忍唔住拎本出嚟 J 下 先訓。不過我係唔比條柒兄知 個冧巴 ,吹咩 !!

有冇得加入Template既CNO使用實例度
等本國人黎講返本國駐外領事館既能力特別有說服力
其實會唔會係佢唔想bno爭取到bc福利,所以先咁做?
澳門人在英國唔想BNO平權我就知啫
原來印尼人在德國都唔想BNO平權
所有人都唔想BNO平權

利申:係咁叫人續BNO既英籍反支五毛
HI 各位叫人續BNO既五毛
支持平權留名
澳門人有葡萄牙藉
印尼人在德國經已由Nationality Act 2002取得BC

兩個都上晒岸
香港人有特區護照 回鄉證 BNO 贏晒
真正嘅大贏家係出世有齊香港澳門廁板+BC+BNO+葡萄牙護照+回鄉證
孟晚舟都瞬間變垃圾
加埋無戶籍台灣護照
條友不嬲都係同佢想法不同就係五毛,全世界所有人都收晒共產黨錢,只有佢自己先唔係五毛
無戶籍港澳人拎唔到
話說前日係宿霧入境 比咗我7日免簽 同行BC 30日
係宿霧返台北 AirAsia 部廢機認唔同我本passport
;-問我有冇第二本 搞左好耐 逼我拎本台灣護照出黎remark先放我走
香港+澳門廁板+BC+BNO+中華民國無戶籍護照
有晒呢啲資格嘅人應該都要有返咁上吓年紀
但係去到呢啲年紀仲有呢種程度遠見嘅人
至少我覺得係香港絕晒種
送都唔要
以前可以,不過無台灣戶籍同身份證用途減好多
如果冇其他護照 有好過冇
假如香港再出現沙士 人道問題 戰亂
有台灣護照 台灣冇可能唔收
同bno一樣
不過睇佢 好睇過笑話

話ban晒華為既機 ban晒中移動用戶

咁咪有部分人睇唔到佢既偉論。點爭取支持呀
嗰本TNO係台灣出俾海外華人
97前雖然台灣唔認香港出嘅BDTC同BNO
所以香港華人當時係海外華僑,華人樣就有得申請一本

TNO
頂用電話打好唔慣,打漏成段

補充: 97前台灣未通過香港澳門關係條例,只係出入境方面唔承認英葡兩國所設立嘅港澳政府所發出嘅證件,但係冇話直頭唔認佢地個國籍係英國同葡萄牙,係去到立咗例先開始唔認。

有錯請屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞