『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
完美解答

睇下你自己點決定

如果HMPO話唔會有錯就正
兩種案例都有人上嚟講過
講完回話整錯,收返又有
講完回話無錯又有
幾乎全部都唔清楚自己係咪真係有BC
HMPO答咩就咩
我最期待嘅畫面出現了
我果兩老都係 用新系統申請 打算淨係寄身分證 特衰 同出世紙搏一搏
btw新系統要你搵人countersign confirm 咗你真係嗰條友 先會叫你再交表同文件
有無人知道依家去印尼民丹島仲有無落地簽
依家上飛機先知岀事

要visa before arrival
冇visa等比人deport
地勤俾你上機
要收warning + 罰錢了?
大家好似唔知民丹島點去。係坐飛機去Singapore 再坐船入島。
去新加坡唔會入唔到境,但坐船就...
若果老豆老母apply中頭獎
假設係真頭獎先啦
咁可唔可以傳畀我?
BC otherwise by decent就可以傳比你
2015年去過,果陣應該BC Visa Free bno Visa on arrival. 我冇理一落船直接入境. 個IO都ee哦哦一陣,最後都visa free直接stamp
但係上年改左bno唔entitle免簽 連落地簽都冇埋
去中女社 好似外國人敢申請 如果佢問你有冇回鄉證,你話冇 因為小弟真係冇回鄉證 所以唔怕比佢質疑 如果你有回歸證唔排除你會被佢拒絕

參 今次又俾人話我係一個冇回歸證的五毛
或者 被人話我用bno入境中國的五毛
你講既中頭獎係出錯而得到既話點可能傳到比你
舊登好似有人試左得
從內冇申請過 我d香港土生土長既印度fd都係用依個辦法去申請
巴打可唔可以分享下歐洲醫療經歷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞