『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
大家一齊trial and error整出黎
之前係咪有個平郵勇士,好似無左消息
捷克有條法律係如有人真誠地但錯誤得到公民的證明例如身份證護照該人能獲得公民身份。如果HMPO有黎條例
依D開心又感動既野係唔會係英國法律系統出現
係有呢樣嘢嘅話,神咁早就解決咗佢個混亂國籍法啦
16號喺英國寄出
今日就已經收到sms會唔會太快
揀咗locker自取
今晚收工就可以拎到喇
咁大獲
因為尋日都仲係德國 以為冇咁快到 黎緊又復活假
同埋有得揀locker好方便
佢send左email要我補交countersign如果搵唔到人點算
見過條撚樣入嚟打簡體字兩次,有好多五大陸mon 撚住post
最簡單直接真係返學校搵老師簽
DHL speedpost快空郵掛號只一兩日

成個申請最花時間係
英office 整passport
顺利都差唔多十個工作天
殘體字嚟嘅喂
見過條撚樣入嚟打簡體字兩次,有好多五毛大陸仔mon 撚住post
都好似好幾個Post之前嘅事嚟
石沉大海味濃

新system同#1教學有唔一樣,當時好多疑惑
感謝各巴絲幫手解答問題,成功續BNO了!

3月27網上填form
4月18收到新BNO

寄左比HMPO既文件只有3樣:
身份證彩色底面影印本
舊BNO
中文稅單 (我冇寄英文住址證明)

冇聲明書要填
冇副簽要簽
簡簡單單成功續左

舊BNO issue day係2001年,2005年到期
張相係小朋友樣,都唔需要我副簽

分享返比各位未續BNO嫌麻煩既巴絲睇
恭喜
記得驗貨睇吓有冇俾錯版你
包括國籍位、observation
冇錯啊冇問題隨時可以周圍去
恭喜晒
依家新系統咁清楚列明晒出Passport步驟咁先進
相係個WEBSITE到UPLOAD左?
冇錯,我係快圖美影,拎digital data
直接係電話度upload張相,佢個system識自己幫你chop邊,好先進
Thx 巴打令我知道join queue姐係代表處理緊
Btw巴打你交完錢果陣佢連咩confirm identity 都冇show 到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞