『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
可惜依批人唔係個個有
舊系統可以搏冇副簽真係爭好遠
教育電視咁好唔知做乜要取消
利申分數由教育電視學識
因為已經教晒
十幾年都用返嗰啲片
之後就出現咗YouTube
細菌大會最正

黑死病大王
記得細細個睇完細菌大會個集之後,同阿媽講話想要肺結核,因為好得意。記憶中阿媽用左成個鐘講解細菌係會對身體帶黎禍害,同埋細菌真實唔係電視形容到咁可愛
仲有霍亂空陸空攻擊
早排係youtube重睇返,內心仲係有個種悸動細菌仔仔們真係好可愛
中頭獎
續bno
Nationality變左bc
係咪要send email問Hmpo
定可以扮傻
我舊bno自己名(bb相),nationality寫明係bno
詳細講下你點續
詳細特徵希望

孝子
巴打鐘唔鍾意男人
用舊system
舊bno 03年過期
當adult first application
要副簽,但我冇搵人簽就寄過去
(寄左身份證, 廁板彩印,出世紙正本)
十日左右收到email話我欠交資料要填os form
講明要副簽,但冇話要補任何文件
搵左個bno friend副簽就寄返份form返去
過左排見冇消息就係hmpo website send enquiry
Email覆我話已批,叫我等收
今日突然收到新passport(事前冇dhl sms/email)
This page is reserved for official observations果頁寫:
There are no official observations
下面就holder's signature
其實都講咗幾次,你追下上幾個 post
點都好,最終決定係你自己落,有咩後果係自己承擔,係出錯嘅最後點都會搵到出嚟
係...自己決定點做啦
如果無心移民就send去問
一係佢叫你換返
一係佢又真係發頭獎話check咗冇錯
有心就去EU落地生根啦
有冇懶人包 或者簡單幾句都好
份DOC應該加埋中獎Q&A越來越多人中獎
Ching 你有冇奇Parent's Documents
冇,因為搵唔到(兩老cls, 將d重要野亂放)
我補交副簽果陣填兩老nationality做hong kong
btw已經同hmpo講左
睇黎今晚中真.六合彩無望
d運去左錯體bc到
其實冇咩共識
最主要都係:
1.扮唔知
好:有10年畀你用,去英國做幾年嘢隱姓埋名。可以拎去歐盟國家生活轉國籍
壞:俾人check到係故意隱瞞嘅好大機會有手尾跟(俾人告、取消國籍乜都可能)
2.同HMPO講
好:誠實,冇法律責任。收到回覆話冇錯嘅可以save低嚟做證明,第時人地發現係搞錯/質疑都「可能」可以拎嚟做理由
壞:佢check完發現錯咩話冇得再扮傻,一定要交返本嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞