『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
講真,一直都諗緊歐盟入面啲IO係咪真係會留意個Observation。
io應唔理

反而喺國家裏面申請福利居留 工作時就會認真研究 你本passport
係無
io應唔理

反而喺國家裏面申請福利居留 工作時就會認真研究 你本passport
所以我好懷疑有冇人真係可以用BN(O)係歐盟國家申請居留,根本一check就出事
無論點都好 都會支持BNO
因為我唔係中國人
問心有幾多BNO Holder真係成日去歐洲R福利
咪又係留係亞洲去下日本臺灣
啲io連個nationality都唔會理 行eu望下封面睇下咩國過完機就放你行
講真就算你依家比本BC我都唔會走去英國/歐洲住,香港先係我屋企
eu居留由警局負責可能真係hea check都唔定,但入籍就經移民局,個個都係專家。
早幾年續左BNO
然後上年先發現有BC資格
想問下其實唔係急住要係英國居住生活需唔需要盡快拎BC passport
nationality 寫左BC?
其實應該會係今年內申請不過係即刻做定過多陣既分別
有certificate of registration
宜家仲係我地既屋企咩

經已被人入侵左, 出街聽普通話仲多過廣東話
唔係wor, 我上次去, 個io大大聲講British National Overseas

跟住仲問Why do you go to XXX?

之後仲要stamped
人地入侵唔代表我地自己要妥協
BNO平權
香港獨立
天滅支共

其實我黎...唔洗講啦,次次都係咁
唔考慮下歐盟先?
緊係換
拎限量版冇 European Union 封面紅色 BC 喎

知道咗係 BC 都唔即刻換返嘅即係想點
可以考慮EU咩
曾經住過幾個月
但個人對歐洲國家無乜興趣
係都係會揀英國
呢篇真係不能不貼。
仲諗住搵返舊po轉貼,點知有
我都知好膠
但我會想拎藍BC
如果兩者除左顏色外無分別的話
尤其依家連封面都無左EU
標題已經寫住“早續早享受”啦
有資格都唔早d去申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞