『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
新護照 淨係去過新馬
下個post名:
一理通馬國明,明白了續期可變簡單
其實我絶對贊同bno holders入大英排UK/EU,因為呢個係個right. 而事實上,我最近兩三年係LHR/LGW排UK/EU都順利
留名
唔係工幹 但都叫做因為份工作先去到咁多地方
因為我係做航空公司 有員工飛
唔洗父母出世紙唔係鬆左咩?
以後申請visa,入籍,份form會叫你list曬所有passport,旅行record。到時io一對你份bno renew form就咩都見到曬。
屌!做crew入境,同我地係咪唔同呀?
好似掛機組人員證起件衫度
Operating crew入境用GD,唔洗打印
可能因為我早你一日apply,希望你都快D搞掂
我覺得新系統對於文件齊嘅人係易咗同快咗
對於文件唔太齊嘅,好似副簽之類就煩咗
個張GD 全名叫General Declaration
一張A4紙印曬班機資料 Crew嘅名,國藉,性別,DOB,證件號碼個啲
然後過關個時係Crew Channel隊張GD比個Immi過關
然後佢會對張GD同CMC (Crew Member Certificate)
唔洗吸印 但要帶護照

利申:唔係Crew 做寫字樓渣
想問下各位,無叫我補文件見到Dispatch係唔係姐係申請成功了
等收Passport啦
記得做孝子
幫老母申請埋,留低左一份心意
可能會放大多一倍
[借ac] 係美國新聞學院寫咗篇自己唔係中國人嘅文
https://lih.kg/1124377

支持佢地好過支持世柒
等個反式五毛單機算吧啦
收到bno睇清楚有冇錯
講下個case俾其他人借鏡
影張新observation相上嚟睇吓有冇EU嗰句 記得遮住hkid & passport no.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞