『薪火post』BNO 續期資訊(34) 早續早享受之「知否世事常變,變幻原是永恆」

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
等多幾日喇
有冇CHING 係用新系統
countersign 份野係咪同其他document 一齊寄過去就得
柒柒地問,如果又有特衰護照,又BNO, 咁樣用BNO做countersignuatures得唔得呢?
大家都係寄liverpool無人寄durham
唔洗問,因為你乜都寄晒(HKID都寄埋), 但佢都可以連身分證Number 都冇寫上去本新野度。 咁唔係你比false statement佢地 而係佢地既mistake...
頂,第二份dhl剩係寄返本舊bno剪左角俾我
咁我張出世紙正本呢。。。
出世纸梗係彩色影印
要求你寄得就一定係要寄正本,講過好多次啦
佢份declaration form講明正本
Send Email 或者 online enquiry form 問HMPO啦,佢哋成日做嘢都咁俹簁
又打殘體
期待幫BNO破處
其實EMAIL係咩
上網唔係好見有講
我已經用過online enquiry form煩過佢地幾次
好似直接EMAIL好D
我係寄彩色影印本
特區護照就正本寄過去
因為就算唔見可以補領
恨死唔少人變左BC藉可以落地生根
出世紙一樣可以再拎過,而且你有錢可以拎幾張都得,多到舖牆紙都得。

仲有,佢哋唔叫你補返正本,係因為你遇着個認為唔需要睇你出世紙嘅職員幫你做,唔係嘅話佢唔會認你張影印本會再叫你補交正本,以往唔少巴打中過招
我收到HMPO email話要交文件證明我加左英文名入去,應該點算?
個Ironfist 係大陸五毛仔嚟,成日入嚟打簡體字又放山埃tips ,各位要留意
我香港出世70後有bno
邊度係5毛
全部親身經驗
唔信就算

五毛
死全家
冚家產
生愛滋病

屌你隻生滋狗,係咪要人大大巴車落你個臭口到先識收皮,70後都三十尾四十中間,仲成個傻仔咁
我係
其實我有3張
寄左最爛果張過去
我大概估到點解我變左bc
幫我處理個officer做野都幾求其
應該係我補交副簽果張form冇一個option係寫明拎bno
佢可能一時冇為意當左bc處理
同埋剩係寄返舊passport比我
香港出世揸bno又點?
你大把愛國撚同鄉未又係揸外國護照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞