又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
有錢就買咗啦

仲諗來諗去咩
有咩睇?
GE75 8750H 2070 我玩咗個零月,用咗throttlestop 基本上長行3.7-3.9 都無問題喎,唔覺過90度, gpu 更加涼啦

Asus laptop 食撚屎啦,香港話開蓋唔保,我屌佢老母 呢世都唔買

依家用緊area 51m 行9700k 2080, 勁到desktop咁,不過加埋牛同external monitor 成十幾磅重

所以想買部4.4lbs 的機有時輕度打機

但擔心aero 15 壓唔到9750h的溫度所以遲遲未出手
我都有啲想買aero 15,但係依部野個散熱真係嘛嘛
btw 新蛋個page無寫包國際保養,驚唔驚?

因為呢部寫住1 year global warranty:

https://www.newegg.com/global/hk-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16834233190

1 Year global warranty
咁咩牌子好? C兄
大家會唔會等9代出左入8代機
巴打呢部有咩位要彈?
我見行1050卡,TN mon都要5千幾
呢部6千頭堅抵
要加ram 加ssd/hdd

問題係香港華碩話自己開過部機就即時無咗保養

唔信你自己打去華碩問吓
同價位有冇其他gaming laptop 推介?
我買俾屋企人都買FX504
呢個價位 真係佢性價比最高
問多個問題,呢部可唔可以裝nvme ssd? 謝
唔知

我無打開過
依家dell是咪premium support就可以香港保埋?
thanks
好似話加野要帶料攞去皇家到搞同埋要俾代工費
原來係屈水的方法

MSI DELL 都無遇過咁仆街

你開還開,無整壞其他嘢絕對唔會唔保

美國的話俾人告咗十年

係香港華碩咁賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞