又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
Dell xps15 9570
有冇得諗?
遲啲出國一排 可能睇片文書居多
打機唔打得耐
除左過熱同sleep 問題
其他都幾好
過熱問題可以做啲野避免
sleep 就bios 仲未fix到
不過七月左右應該出9580
散熱問題嚴唔嚴重?
因為我比較想要靚畫質 個outlook又唔錯
有冇其他心水推介
其實係full load 一段時間過熱會throttling
不過可以將cpu同gpu 降壓
換散熱膏
正常用用無乜大問題
同級嘅有Lenovo thinkpad x1 extreme
呢兩部各有特色
兩部差唔多價
有冇巴打用過呢兩部
唔該巴打
好似冇咩人講Lenovo Y740?
第一部GX531會正啲,起碼窄邊框
但1080 max q 勁1070 max q 20-30%
萬3 都幾抵...
諗諗吓zephyrus m 未必壓到粒8750H
留名跟巴打學野, 我都諗緊輕薄打機
1080 個部勁20%以上,但原來重過5磅,仲要粗邊框

1070 個部輕成0.4lbs 仲要係幼邊框

MSI P65 最輕,4.1 磅,仲唔駛10000, 但佢係1060 max q 同時msi 無國際保

三部我覺得都正

但俾我呢刻買可能買zephyrus s
唔知幾時出新款呢?
Amazon 有啦

但我唔會買最新個d

因為我已經有部Area 51m

By the way, aero 15 9750H 1660ti 其實又輕又大電,但要成14450
等緊 GX502/GU502 兩部好吸引,個keyboard 又返返中間
用緊GS65,用料有啲差同機身感覺薄,想換部輕得黎實淨啲
graphic card性能是咪 2060 > 1660 > 1060?
2060>1070 ~1660ti>1060>1650>1050ti
我問漏左, 巴打又答得哂
其實仲有好多鬼鼠嘢

例如1060 3gb 唔止vram 少咗,連cuda 都只有1060 6gb 90%

仲有max q 會廢過普通版好多,特別係20系的gpu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞