又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
咁真係要簡我會要i5 6000$算,反正2部都上唔到1060
https://www.amazon.com/Zephyrus-i7-8750H-GeForce-Military-Grade-Chassis/dp/B07G5Z9H8R

又減多50

我扑咗一部喇

1070 大概同1660ti 同級

1070 mq 咪同1660ti mq 同級囉

部機連埋運費先$10990

呢個價錢買zephyrus 的話最多買到zephyrus g 咋

3750H 1660ti mq
https://m.price.com.hk/product.php?p=364165
ASUS TUF Gaming (FX505GM-ES040T)

呢部諗唔諗得過?
都係諗唔過
咁差唔多價位有咩其他好選擇?
晨早放毒
有買襯手呀
有冇人收留我對16GB 2666 CL16 SO-DIMM
全新未開
3750h係咪麻麻
仲等緊其實
但如果 g 都要9千幾 個mon無咁靚 係咪依部可以即屌
3750H 大概8300H 9成效能
Btw我又精神分裂mode cancel 咗個order
其實好多人都係咁
買完果下又突然後悔之後cancel返
唯一叫自己諗清楚
太多部機喇

根本唔需要再買
去腦場走轉,咁上下spec既都減緊價,好似9k都買到fx505既spec
提提大家amazon 先咁好,cancel 無成本

Bhphoto 試過一次落完order cancel 返要一 debit 一credit ,蝕咗二百幾蚊forex
部msi crash機要拆走nvme ssd先入得返咁攪笑
有無試過update bios, 一係第2就係windows個boot record本身有d問題
無啦,我下手接咗我部機換咗條nvme 都無聽佢有問題

不過GE75 key cap 會甩,係普遍問題

我下手攞上f 字頭去修理,條友仲打嚟屈佢人為損壞

好在佢交機時驗明個key cap係完好的

同埋佢試到有個keyboard 制粒rgb 出唔到藍色但因為要訂貨所以佢無整整到
依家部Area 51m 勁到癲

係重身少少囉

其實再買都意義不大
試過,,,唔好RAID 佢

巴打們 呢部算唔算抵玩9千蚊
無raid 過
8300H 1070 120hz 咁上下的表現

我覺得ok的

我嫌佢厚啫
好吸引
asus係國際保?
New egg有部i5 8300h, 1060 3gb
其實係咪唔算抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞