又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
20系會唔會食多好多電?
我又無研究喎

因為離開咗插頭的gaming laptop都係垃圾
正...唔知有依部 鴨記有無實機摸下?

其實我睇緊 1660ti 3部
一就asus tuf 505du 部但amd新 廢u 廢mon色
一就 asus ROG Zephyrus G (2019)
一就helios 300 (2019)
amazon買唔買到notebook mon, 屋企部死野多左條死線,
我喺灣電見過,行貨好似1050 已經上萬蚊

但我擔心保用問題

Zephyrus g 早排有貨無買,呢個星期stock out 晒,你邊度見到有得賣?

Helios 300印象中好重
TUF 勝在平
咁出街又唔會打機既
諗緊會唔會sleep完打開返部機冇電
仲貴過amazon 100美金

但3750H 頂盡8300H 料子,所以我都唔敢1099個陣入手
呢部120hz 3ms Mon + 16GB ram
哦哦,咁抵好多喎

差800多8gb ram 又升埋120hz

但我好懷疑3750h 點推到120hz
推唔到啦.....

https://zhuanlan.zhihu.com/p/64706356

唔理佢簡體
但粒u真係....
痴線,攞粒4c8t同粒6c12t比
我都想揾部同大家一樣需求
helios真係太重
過5lbs
師兄打機定做野多

我剪下片 又想mon靚少少 打到機
我其實係要去外國一排
所以輕都好重要
諗住最多2.2kg
睇過 msi ps同 gs
但gs又好貴
ps上面ching又話做工差
淨係會打下fifa 2k個d game
難簡
asus個幾部amd其實得唔得
都平intel一大截
https://zhuanlan.zhihu.com/p/64706356

我自己台機用緊2700x
但佢依粒真係....
Bhphoto 部zephyrus 1080 無晒貨了
幾多budget ?
3部都一萬內
1660ti 3部
一就asus tuf 505du 部但amd新 廢u 廢mon色
一就 asus ROG Zephyrus G (2019)
一就helios 300 (2019)
1660ti暫時唔多選擇
要等下先
呢部性價比算唔算ok?
2kg又1060ti 9代U
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞