又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
抵過
多謝大佬意見
多謝巴打意見,我再諗諗先,始終兩皮幾都有d肉赤
有無人試過Newegg買Msi 有國際保

但 msi qc好似麻麻地? 有無咩牌子qc出名好
Dell G5 5590-R1762C White

第8代 Intel® Core™ i7-8750H 處理器 (6核, 9MB 快取記憶體, 最高至 4.1GHz 含 Turbo Boost)
NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 6GB GDDR6
15.6 吋 FHD(1920 x 1080) 300nits IPS 防眩光 LED 背光 顯示器 含 144Hz 更新率
16GB, 1x16GB, DDR4, 2666MHz
256GB M.2 PCIe NVMe 固態碟 (啟動) + 1TB 5400 rpm 2.5吋 SATA 硬碟 (存儲)
英文 RGB 背光鍵盤

有無興趣,我有部想賣😂

有興趣可留tg
賣曬
咩model ?
呢部ok ma?
普通文書download 野
ASUS ZenBook 14 Ultra Thin & Light Laptop, 4-Way NanoEdge 14” Full HD, Intel Core i7-8565U, 8GB DDR4 RAM, 512GB NVMe PCIe SSD, Wi-Fi 5, Windows 10, Silver Blue, UX431FA-ES74
https://www.amazon.com/dp/B07P4QM4XS/ref=cm_sw_r_wa_api_i_vV36CbHAN52BZ
純講性價比呢部算唔算高

原本想買vivobook s ultra slim 但usd847 好似變相圖中個部抵玩d
補充番先
https://www.youtube.com/watch?v=42v2rvKWjn8

比大家睇定先, 下一代1650 laptop性能
都係大作低效, 但可以行足60 fps以上, 片入面有demo pubg low 65-80 fps
budget:5000蚊內
用黎普通文書睇劇,個mon想大少少
請問有冇型號推薦?

另外想請問係amazon買野有冇咩要注意,搵左好多頁都唔見有答,
如果有漏請見諒
預自己用4,5年 內其實都抵啦,一分錢一分貨
最重要忍得住唔好玩兩玩又擺埋一邊
利申:舊年買左GM501GS 1070 而家又好想出GX701
citibank 最多減50usd,好想買部平機玩下
之前膠巴好似講過2070/80 mobile只係差好少
呢部我上個禮拜699買左
岩岩送黎 開心使用中
2070 滿血超超佢,係掂到2080 max q 的

咁雖然其實2080 max q都可以超少少

我個人取向係盡量唔好買max q 版,因為你十足價錢但幾乎係降一級的享受

一般用max q都係薄機,薄機散熱又唔好,max q 性能又唔夠,除非重量對你嚟講極度重要,否則我一般唔支持買薄gaming notebook
想買acer 那部i3 15寸當文書機,hkd2400
ASUS VivoBook F510UA 15.6” Full HD Nanoedge Laptop, Intel Core i5-8250U Processor, 8GB DDR4 RAM, 1TB HDD, USB-C, Fingerprint, Windows 10 Home - F510UA-AH51, Star Gray https://www.amazon.com/dp/B0762S8PYM/ref=cm_sw_r_cp_api_i_tT76CbYAQG23P

呢部啱唔啱?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞