又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
依部有冇得自己再加ram/ssd?
好似不能加/換Ram,SSD只可以換,不能加SSD。
Zenbook 應該無得加ram
所以其實計埋換哂ram ssd 其實同依部差唔多價..?
https://www.amazon.com/ASUS-ZenBook-UX430UN-UltraBook-Laptop/dp/B077BXRBK1/ref=mp_s_a_1_1?keywords=ux430un&qid=1558242873&s=gateway&sprefix=ux430&sr=8-1
依部16GB 512ssd 8千幾, 上面個6千8...
大家好
近排想換機
主要打主機,online game用(唔係食雞
請問ASUS TUF Gaming FX504好唔好
一般online game FX504一定夠
咁幾年前既3A大作畫質調高啲都keep到流暢嗎
前排steam特價買咗witcher3
畫質最低畫面都慢到好似開咗bullet time 咁
其實幾抵 自己加ram 同ssd
有冇平嘅slim laptop介紹? 大概$4000-5000左右,重量1.3kg or less,8gb ram
係抵用架

拮多支8gb 先$6000

再啪多隻500gb ssd 先6500
師兄,即係可以同時插2隻ssd?
256gb 加500gb?
我見到電池得48wh,而且只係用1063
都依然好抵
佢可以加m.2 SSD
5~6000budget買gaming notebook
係咪都係#1第一部最抵?
唔好意思各位師兄,小弟對電腦唔太熟
如果我想要一部文書機,要有CD rom 因為平時會工作要睇碟同燒碟,唔會打機,最多上下網
筆直大約5000左右,如果下面呢部O唔OK?
求解答

https://m.newegg.com/global/hk-en/platinum-gray-lenovo-ideapad-330-15ikbr-81de01m2us-mainstream/p/N82E16834847217
呢部同ASUS TUF Gaming FX504係咪得CPU有分別?
呢部咪係FX504囉
我上網睇$8000幾9000蛟
上星期買左部 i5 16gb mx150
打csgo 720p 全低 冇跌frame
任何高要求過呢個level既game應該都會開始跌frame
呢部係打唔到機 mx150會thermal throttling
張mx150係用黎做3D 剪下片
用黎做野就好好 夠輕夠用電唔錯
個screen有兩間廠出 用BOE既機好似有問題
跪求解答
冇好過D機壞整越薄好易出事
ROG系列用黎做招牌就好DD 不過貴到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞