又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
https://www.amazon.com/dp/B07N2ZKX7W/ref=cm_sw_r_wa_api_i_HD76CbEVCA9N6

呢部Msi Gs75平過香港行價7k,抵唔抵玩?唔知Amazon買微星既野保養係點計?有冇巴打指點明路的
https://www.amazon.com/dp/B07N2ZKX7W/ref=cm_sw_r_wa_api_i_HD76CbEVCA9N6

呢部Msi Gs75平過香港行價7k,抵唔抵玩?唔知Amazon買微星既野保養係點計?有冇巴打指點明路的

上面貼錯link,呢條先係。
https://www.amazon.com/dp/B07MQBHZTP/ref=cm_sw_r_cp_api_i_dc86CbN9GDKWR
仲有提提大家買gaming laptop 請唔好剩係睇spec

一定一要睇埋review

尤其係佢cooling solution 同打機操作溫度
以下兩個例子

Helios 300 8750h 1060:

GF63 8代

呢堆個spec 點好,但用上面咁戇鳩的散熱真係完全阻礙硬件運行應有性能
Zephyrus s 同一Area 51m:

呢d先正常
想買部最少15吋睇4K戲用 唔打機
筆直6千左右 會唔會買gaming laptop好d
咁上吓
差唔多, 13吋slim機正常都要6千幾
今日喺街行電器鋪,見有部ASUS Vivobook A403FA, 諗住上Amazon 睇下會唔會平啲,但搵唔到有
有冇師兄有玩過部機?做$71xx, 點睇?
平機係咁架啦
仲同你堆料?
Notebook唔到desktop

Desktop 有得補救,notebook 無

散熱呢家嘢唔中過伏唔知死

所以要提定巴打們唔好見spec 好就狗衝,因為廠商唔會話你知散熱有幾差,throttle 有幾勁

見過有d review throttle 到base clock 都行唔到

你估人人好似你咁換notebook 好似換衫咁咩

Btw聽聞你粒9900k 仲行緊auto, 9900k 行5.0是基本吧?
其實你兩位買機都好似買衫咁

我同一時間一部desktop一部laptop 咋
你係想要4K mon?
gaming 反而唔算多4K mon
弊在有人唔知呢 所以膠巴咪要出黎提囉 人地好心出黎提人昨
係呀

GF63 八代行單風扇,完全係痴撚線

Helios 300 個設計又係呆咗,cpu gpu 一齊集埋嚟散熱,難怪佢1060 都上到87度
無兩萬落唔落到樓
美國應該唔駛
呢個世界一向一分錢一分貨
同埋薄機個溫度一定唔會點好睇
我同你都知,呢度好多人新手買laptop 未必知

買完中伏揼心口就無謂,到時要修正就好大成本

我叫人買gaming laptop 都叫佢哋應該買中型機,薄機打機又熱又max q 真係得啖笑
其實唔洗
不過有時電話拍左d片或者4K d戲 而家部舊機播到疾疾下
其實宜家新機大部分都有硬解4k版
所以只要中階機搭SSD就無乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞