又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
仲要薄同大電

我都心郁
驚唔驚有過熱問題
咁你就唔好預佢9750h 長行all cores 4.0

就算之前我用GE75 粒8750h heavy load 時都係all cores 3.7-3.9 之間不停上落

要薄要輕就唔可以好快好涼,違反物理係唔可能的

要效能又要涼,可以諗msi gt75 或者Area 51m,但呢兩部係舉重機,加貴到仆街冚家剷
大電正在有時我唔插電出街都做到下野
利申平時唔係成日用黎打機,做AI多
唔好再講了,我今年已經買咗三部laptop

我就嚟買第四部了
係驚熱到會有throttling問題
薄機用8750多數有throttling問題
我驚9系會再嚴重啲
係驚會有throttling問題
9系U唔知會唔會太熱情
Undervolt 130mv 好多時都好大改善了
其實改善下散熱
CPU 同gpu降下壓
就唔大問題
只要肯去搞
買禁多做咩
膠爸買野係唔需要原因
上年八月部GL702VS 耐唔耐會hang

所以年初四買咗部GE75 2070

好衰唔衰佢成日炒我隻nvme ssd (接我二手巴打換過條nvme 已經無事),所以我又屎忽痕換咗部Area 51m

同時屋企人話想玩sims 所以又買咗部FX504俾佢

所以19年已經買過3 部laptop
唔好咁講

想買部輕身,大電的機痾屎或者喺車等老婆個陣用

無理由抬部51m 出去用15分鐘嘛
如果買左保養點搞?
邊部先?
水貨gigabyte係咪都一樣無香港保養?
香港無保
有巴打話aero 有

但我唔肯定
https://www.gigabyte.com/WebPage/379/zh-tw.html

KHei 網友您好:

我們的筆記型電腦有提供全球保固,若您在香港地區需維修產品,建議您可參考此網頁。

EASCO Limited
【Address】 Unit 801, 8/F, Block B, Wing Kut Ind Bldg, 608 Castle Peak Road , Lai Chi Kok, Kln
香港九龍荔枝角青山道608號榮吉工業大廈B座8樓801室
【TEL】 +852 2904 7228
【Office Hours】 Mon.-Fri. : 10:00 - 18 : 00 / Sat. : 10:00 - 13 : 00

GIGABYTE 客服
似有
應該係佢收完寄去整
通常newegg買野幾耐到送到香港?
仲要自己降電壓
有,2年國際保
唔識唔好鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞