又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
thanks
我都唔會用黎打d demanding ge game
依個價算唔算抵?
行下旺電、灣仔電腦城,要問店員先至知真正價錢,佢舖面Demo只會post官方定價,用現金EPS先至平。
我睇嗰時咁啱ebay有sale (我唔喺香港)
i5 mx150 16GB 256gb 5500hkd左右
i7 8gb 應該可以再平啲 不過應該都差唔多
i7 16gb 就一定唔值8千 而且跟機隻ssd好一般(聽講) 得sata3(肯定)
自己換隻大啲快啲嘅仲好
其實係咪差唔多
1060 3gb好d既 如果過熱記住用msi afterburner降頻
旺電(2樓/3樓)、黃金地庫、高登、灣仔電腦城1樓

小弟唔識電腦 想問下呢兩個個分別係邊

如果平時唔打機淨係睇片做文書野應該都ok?

感激
本身諗住買po頭第一部
但係好似重得濟
如果5500~6500左加budget
買部輕小小
唔會打d太高需求既game 主要玩lol 巨商 瑪奇呢d
有咩推介?
Asus vivobook k570ud點睇
Thx bro
多謝巴打解答

咁想問下5k budget 有類似既硬件會推介邊部🙏

都係主要睇片文書處理
Thx bro
但係下面果個話無法運送到香港
如果主力Lightroom+premiere
各位巴打會推邊部?
個moon最好有srgb 100%
Budget 15k左右
我心入面有三部
p65 60Hz 1660ti 9750. $12300
aero 15 144Hz 1660ti. 9750. $14800
aorus 15 144Hz 2060 8750. $14500
唔該巴打,不過msi 同gigabyte 邊間廠qc好d
另外諗左好耐既一樣野
UHD同i9有無需要呢?
msi 睇運,gs65風扇燒過4次

剪片正常一個mon 冇可能夠用
uhd係大mon 好過
明白,代理有無話邊間好d?
咁i9 會唔會好似之前咁話太熱然後反而仲慢過i7

因為有時會拎出街剪 所以先有呢個concern
散熱 , aero aorus,
代理 felton >漢科> giga
ROG GA502DU行貨已出 約$11998左右
Mon用120hz 3ms 16FB ram

不過可惜自己已買MSI P65 9750H+1660Ti
打錯16GB ram
明白
Msi係有felton同漢科兩個代理?
見google出漢科 但巴打你另一個po就felton

Btw 萬二個價係咪識人先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞