又係時間推吓Amazon 平價notebook (15)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
希望香港行貨可以一萬以下買得到

香港牙石分分鐘可以定價13k-15k
想買notebook,求指教。

自己讀緊u,有住hall,由於屋企部desktop已經用唔到,所以想買部又薄又輕嘅notebook,方便我攞返屋企同學校。

另外自己有打機,好想玩類似battlefield嗰類對畫質同顯卡有一定要求嘅game。同時又有玩football manager,想買部運算速度比較快嘅notebook。

利申我係電腦白痴,對顯卡同處理器嘅規格一竅不通,但係我都估到要符合曬上面三個條件嘅notebook都應該唔會平得去邊,想問咁多位巴打有無咩推薦。

利利申:窮苦大學生,要自己返pt搵錢買電腦,如果想8k樓下買到會唔會太大想頭?

Sorry for做伸手黨,但係實在唔識分邊張顯卡先係勁,邊張先係抵。所以麻煩咁多位巴打

Legion y530, dell g3
1050 ti 版唔要求高效基本上玩到所有大作
華碩都有差唔多性價比嘅機,但我睇過外國評測話華碩啲平價 gaming 機有過熱問題
rog zephyrus 真係百屌不成才
加個thunderbolt 3 係咪咁有難度啊
等左咁耐 又係比人閹割tb3
「簡單開箱」

ASUS Zenbook 14 (UX431FA)
i7-8565u
512gb SSD

Amazon Lightening Deal 連運費~HKD6,300
14 Apr 落order
25 Apr 運到

跟機有線Mouse 同埋保護套

美馬啲評語好似話個差電位麻麻好鬆
又唔用typec差
巴打有無同感?
呢個model一年保?
巴打有無拎比我 部xps 壞左想玩新
xps好唔好用
近期推出左9th既botebook大家點睇

用gtx1650性價比好似唔錯
係咪冇跟display card?
各位巴打

4000蚊左右

想搵部文書,睇片機俾父母屋企用

最好有14寸以mon

諗緊2500蚊買部二手thinkpad 440p
定俾多少少買部新,4代i7同8代i3 i5差得遠嗎?

感謝。
你就好,我成日想部sp4打柴換新。
6300抵屌到癲,電池耐用嗎?
我果隻係無獨顯version
未有機會試到
尋晚一直插住電用
想買9380
係唔係一般都有保養
因為個條款寫到1999
如果係既話就買了
最平ROG新機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞