市建局「煥然懿居」港人首次置業先導項目申請討論 (4)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
今日問過下主任,佢話排最頭嗰啲都有DQ
排前就全部合資格咩,十個有九個博大霧啦,你估真係個個fg就30k咩
老老實實,成班大陸人入侵土瓜灣,好多人買之前都仲會有保留,始終幾球野
等你報告一下,單人審查遲好多,可能集中大部分都審家庭先,單人等5月打後
我唔信有能力搵30K既人會覺得主任會透露任何其他人既野 就算in general咁答都唔會
佢就係in general 咁答我,even排最前嘅都有dq呢個情況
即係想表達,申請左都未必會合資格呢個意思姐
咪得幾個,屌
又有死屍又有跳樓又有支那人又有戒毒中心

不了
今日收到SMS話5月頭去見主任, 但我排1萬2千幾, 家庭組別。
係咪可以唔洗去
好恐怖,夜晚番屋企隨時有毒撚用愛滋針插我
可能無人去
你知連登同現實係相反,排萬幾都可能大把揀,完全唔出奇
咁我估錯左 問都冇問佢
我都係家庭排12xxx,今日收通知2/5去交證明文件。係咪吾使去
去拉,又唔使錢
如果要請假無難道嘅就ok,否則都幾晒時間
首先 吾你老母

如果你想買開放式 我覺得都可以去下
排17xxx都叫我interview,

我樓都買左了
上面有人講萬2,咁快就萬7、中間果5千人死左?定果5千全部單人
有人去先唔正常
根本土瓜灣就係死症
除左有個大型屋苑坐落去,
如果唔係起幾多單支都係無撚用

睇下長沙灣深水埗九龍城就知
Agent 成日話咩起個地鐵站就升,升又點
自己住個狗屎細單位,整得幾靚都無用,
一落街就係舊鋪/蝗蝻/道友/福建阿嬋/垃圾/老鼠甲由
人地邊係住,d人用來炒,你太天真,用來養老鼠,地鐵一開又升,無得輸
肯住得果區,都唔方有錢交貴租

要租都入啟德嘉匯果堆啦
長沙灣,深水埗,油麻地,旺角勁雜啦,又企街又南亞,一樣大把人租同買,長沙灣最細市區劏房一樣大把人搶,睇你點睇,你眼中是垃圾,一樣搶住租。我以前都唔信,就好似有d餐廳,明明難食又貴,但又勁多人排隊,唔休做咁,睇睇下就明白一個道理,只要人多,有需求,即使幾垃圾,一樣有人要,我敢講就算之後只有一百呎,要共用廚房同廁所,一樣大把人要
又唔係咁講
升就有好多玩法
至少可以樓換樓

樓巿升的話
你話你慢慢儲錢儲到買大單位快
定揸住層細單位田勇大單位快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞