市建局「煥然懿居」港人首次置業先導項目申請討論 (4)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
發梗夢?得82個兩房,我排500幾都想要兩房
844開放式99%有啦,不過你有無睇過圖?開放點住到家庭,唔生仔都覺得細
呢架車得上冇落喎
你有無睇返原價,2皮幾,比附近貴,要綁5年,仲要落全部人名,以後再買加15%稅
嗯,補38%地價,夠比首期買多間,真的勁貴
邊個咁玩你?可以淨落你名咁搞笑?
好似有主任咁樣答
房協都幾多懶人
四五仲友係係receptiom 鳩流流

人手係咪過多
會唔會人地預300人一日,所以分派左應付300人既人手,點知10%人都無,政府鬼估到咩,班友報完名又唔來,就好似脫歐投完,國會唔通過一鳩樣
應該唔係
見到有 PT 帶位
鳩流流果d 全部都係四五十歲著晒制服
我都覺得職員多過申請者
排300第20組唔敢諗兩房
有無巴絲去過實地視察
周圍都係舊樓,重建地盤,後有工業區
社區多南亞人及大陸團
正面有馬頭圍道,嘈到hihi

上左呢架車好難落車,勸大家實地睇睇
去過睇,加上住附近近10年,你講既都係事實,住開新界,屋苑一定唔習慣

本過啟岸都同樣面對同一情況
d人話上車先,沒房黑廁開放廚照殺,人地用來養老鼠等升值,呢d樓邊有人住,房是用來炒
炒住62%先,賺左再開2
其實呢到市升要補多d價,市跌就不如買其他,上左車就係預住一世
連呢啲樓都要炒,香港人真係病態
痴線,你無睇上面分析咩,市區鐵路必升,無得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞