市建局「煥然懿居」港人首次置業先導項目申請討論 (4)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
記得之前都有巴打講過一居DQ咗幾多人
但邊度有source?
16# 有
但呢個數字只反映到有幾多人合資格
反映唔到幾多人係被DQ幾多人係放棄無去審查吧

當局共接獲12,642份申請,首534名申請者經核實資格後僅有264名符合資格
冇去審查又點知合唔合符資格
我單人2××..排40頭…都係想買一房大單位…但都覺得機會一半半
都唔係架~我係單人~所以雖然no. 2xx,但實際有400幾人係前面
博冇乜人去
開放式會唔會考慮
未必……唔想為買而買…
想問下家庭申請者,買樓係咪要落唒兩個名?定係落申請者一個名都ok?
排4xxx...家庭,基本都無咩希望,但都當買6合彩照去審查
btw, 想問下有屋企人岩岩上個月轉左工,將僱主比既報稅單又唔見左,又無用報稅易,有咩方法可以代替到份資料
求教
有都應該係開放,家庭會要咩?
我塔左我細妹only,我又單身緊,當然長遠想同女友結婚有個 竇口
1. 問前公司攞番
2. 問稅局攞
3. 面見帶12個月糧單去,佢問你攞稅單你話唔見左,佢會比份野你簽~
ps:反正佢報稅都要份56f黎跟住填…最好諗辦法攞番
怎樣看第幾組?
咪就係唔知又無寫有幾多出嚟
謝謝你,好介紹

Batch: 69組...
單人組 排27x 唔知有無大一房...
我7x都唔覺得大一房有機
7x 都冇?有冇咁灰呀
有冇計過首期,印花稅,律師師費total 要幾多錢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞