市建局「煥然懿居」港人首次置業先導項目申請討論 (4)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
家庭?
去左會知第幾組? 我去左 但好似無講...
唔會架
應該審核好晒先會公佈官方分組
而家所謂既分組係民間自己計
我想問吓優先次序號碼我排:46xx 係唔係收得皮?
留意番開放式同最細既一房其實只係差廿尺,而一房個露台都廿尺…開放式無露台…即係屋內尺數其實一樣,假設輪到你既時候仲有最細既一房比你,其實同開放式你自己間多度牆比自己無咩分別~比多舊錢買個露台值咩?

利申:純討論,無機心…非勸退
我諗應該1房個則比開放靚好多,你試下去睇元朗好順大廈個則,果度實用288呎左右,但個則包左2個細房,1個獨廚1個獨廁,仲有個細廳.有時實用面積一樣,個則靚同衰可以差好遠.,純討論
雖然呢度嘅巴打都睇唔起開放式
但睇出面個巿就知開放式都有非常多捧場客
特別係有挨近300呎呢啲
我就覺得唔駛好後籌就都會被人掃晒

計返開放式加一房total 3百幾伙
就算只有單人揀去到第90組左右都揀晒
去到第100組已經要有幾十人放棄
仲未計家庭
100組以外的話真係比較難
開放式400萬樓下,可能都係部份人既target
400萬樓下,按揭保險都比少好多
真係當連登係主流咩
一來上連登嘅人唔多 會出聲嘅更少
二來去到呢個moment都無乜好討論
都係祝福各位揀到心儀單位
呢到風氣仲差過香討
加上真係有一班假膠
出面唔係月薪50k就問1000萬買邊好
呢個post算正常了
貼地d
想快d到6月
完左件事佢
6月開始要供樓了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞