[人性魔幻] 《職 業 魔 法 師:駐急症室解咒師與女助手》

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
兩日追到live
好好睇啊!

唯一有少少意見係我認同之前個巴打所講
有時候過場d時間跳得好急

但都係好正!
加油!
有文架喂
咁推
真?
可能我真係唔太識處理過場, 我落多d心機先, 多謝意見同支持
唔知呢
有呀
爆裂魔法
夏夏呼係普通人, 係難D出場
係wo 記錯左今日星期六
其實只係睇下剩餘 1000 字以下就收左個尾佢
絕!對!唔!係!專!登! 吊! 癮!

應該係
係努力既作者
其實真係 人一無自信好易就會難黎
不斷想變強, 連自己都唔鍚身咁樣自暴自棄
如果身邊有D咁既人, 你唔使係解咒師
你同佢講一句「我會一直係度陪你努力」就可以
絕對唔係作者專登開虐
聽晚停文, 但今晚仲有野出
又睇完了等你出埋先瞓

預 告

「今日既簡介會到呢度為止。」溫主任放下手上的資料, 「有問題可以問。」

「可唔可以問你攞電話?」

「唔可以。」眼鏡後的溫主任雙眼射出認真的眼神, 明明是玩笑卻這樣認真的回答, 卻使現場氣氛陷入了尷尬, 「無啦嘛?」

「溫..溫主任。」看似有點緊張的女生舉手問道, 「個邊個幾個分身..係咩黎?」

溫主任眉毛一揚, 卻一如以往的冷靜:「只係一種叫幻人既魔法, 唔使理會, 你地係獵戶座將會成日見到。 咁樣今日既簡介會就到此為至, 盂蘭鬼節, 鬼門關大開既瑪那波動高鋒期就靠晒咁多位幫手。」

她眼神一動, 打開會議室房門的幻人, 關掉投影機的幻人, 收拾好電腦的幻人通通消失掉。

應該能可以應付, 有了這群暑假工。

《職 業 魔 法 師 II : 駐天文台觀察員與獵巫者們》 (暫名)

收到天文台既暑期工Offer千其唔好做 (暫名)

2020年初 連載開始

咦 姐係兩個故wo?

預 告

「呢一代我地不容有失。」

「如果你呢個做台長既無辦法知道轉世者既位置, 我地會將成個香港魔法界鏟平。」

「呢一場係戰爭。」他看到風起雲湧的未來, 「左右既係世界大局, 如果我地呢代輸左--」

沒人敢說話。

「--戰爭就唔再局限係魔法界, 而係第三次世界大戰。」

只有他能穿越生死。

只有他從地獄中回來。

他身懷世上所有當權者都渴求的轉世能力---

「向南, 向南, 各位....來.生.再.見

《職 業 魔 法 師 III : 轉世戰爭》 (暫名)

活佛為這城市帶來的, 將是戰火。

2021年春 穿越生死之戰, 開幕。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞