[人性魔幻] 《職 業 魔 法 師:駐急症室解咒師與女助手》

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
假架D雪!
傳說中既發夢式結局
發生咩事,我仲以為有人騎劫
想咁樣玩一次好耐 聽日係有文, 未完既個故

玉藻前

之前中學成日睇雲海啲書
合成動物+狗
屌諗起鋼之鍊金術師 大哥哥睇到有啲驚
妮娜
即係個日常係短篇嚟?唔係現實與夢境交錯嘅咒語
屌你 ....
嚇死
好, 今日出既文係解咒師
細路 今日唔好玩野呀
如果尋晚就咁樣完咗之後樓主唔覆機
今晚唔出文聽晚再出 唔知會嚇死幾多人
quick la!
「......」狐狸精沒有發言, 垂頭喪氣, 似乎反瑪那的效果相當強。

「..對..」

嗯?

「.對..唔...住」

「停..停手~~~~亞!」身後傳來抖震兼走音的男人聲音。

我回首一看, 是一個約廿字頭的男人, 身形肥胖, 聲音難聽, 一臉也是暗瘡, 還帶著粗框眼鏡, 氣喘如牛, 是從剛剛的電車上跑來的嗎?

「你識佢?」

「係..! 放低槍!!」

「唔放又點呀。」在反瑪那下, 狐狸精喪失了妖法的能力, 即使分心也不怕, 我們還有奏與小哮在呢。

「我..我死俾你睇。」他執起後巷中的玻璃瓶, 想打碎來要脅, 卻因為力道不足只發出沉重的「噹」一聲, 完全沒有碎的樣子。

「你準備咬舌?」我嘲笑道。

「我..我..我..總之, 求下你, 放過佢啦。」這傢伙竟然在污水滿地的後巷中下跪。

「睇黎你都係中咒啊。」反瑪那纏著他露出內褲頭的身軀, 把他身上的妖法洗去, 「等陣我再幫你發個好夢。」

「我...我...我唔會走, 你就放過佢啦, 佢係好人黎..」

「用你對春眼望清楚, 」妖法已經解開, 理應沒有幻覺, 「佢到底係咩。」

受反瑪那影響, 狐狸精的人影正在漸漸剝落, 不如Kelly主動露出原形, 牠的身體一片片的在脫落, 露出野獸的皮毛, 雙眼也變成黃色如狐狸一樣, 不同部位也長出狐狸毛皮如像皮膚異變一樣, 甚至殘舊的波鞋也因為爪子關係而刺穿..

「呀唔好...爛..阿魚俾我..對鞋.爛左.對唔住....阿魚..唔好望我..求下你..」她拉著衣服想遮掩身體, 但愈來愈多部分長出獸毛。

「我..我唔理!」

「你有病啊, 你應該無晒幻覺先岩架, 你睇唔到?」

「我只睇到一個因為我送俾佢對鞋爛左而傷心既女仔!!」

「少年..你係咪A0呀, 咁易沉船?!」

「A你老母!」

聽到這一句臉色刷一下變黑的白千雪道:「醫生, 我殺埋佢。」

「又唔使咁小氣....」我連忙拉住扔下小哮, 正磨拳擦掌的白千雪回來, 「你地識?」

「..係, 所以, 求下你放過佢啦!」

「佢佢佢, 你連人地個名都唔知?!」

「我...」

還真是不知道!

「狐狸精對你D毒撚黎講係刺激左D既, 你遲下再自己Down D交友為名約炮為實既App開解下啦, 依加我俾你走佬既機會。」

「我..我唔會走架!」

明明怕到失禁邊緣。

「....次次話唔使打, 最後都打到大大獲..千雪, 攞黑曜石封佢五心。」

白千雪掏出黑曜石帶, 套到狐狸精雙手, 雙腳與頸子上, 為防她再展法還順便道腰間也纏上。

反瑪那, 解開。
一野寫左成5000字 好好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞