[人性魔幻] 《職 業 魔 法 師:駐急症室解咒師與女助手》

1001 回覆
117 Like 2 Dislike
無事無事
我有梅林C狐永動機
小學雞又要驚又要睇
地獄警告
唔會玩妮娜
係, 不過我寫法上令大家入戲D
對唔字
放心Wor
我驚D
我真係咁考慮過..
打得快,錯撚晒
點解D字錯撚晒, 因為....其實唔關事
解說

因為狐狸精既招牌係魅惑, 但係就咁靚仔靚女迷到你溫溫凳凳, 主角真愛唔受引誘好似有D太娘, 所以今次我破格少少用左世界級幻像黎做佢既法術。當然呢篇文係用第一人稱黎做寫作手法, 所以都用上作者(主角)級既文字黎表達就係直接完撚左個故佢, 當然當初我係直接用返呢篇故名黎寫全文完,但諗諗下會唔會玩大左 所以作左另一個故名出黎先全文完。

當然, 小學雞既時候, 萬人齊屌既發夢式結局我亦無寫好耐, 呢個Idea並係由幻人篇, 交換現實與夢既魔法個時已經構思左, 預左主角要中一次, 然後將個「現實」 (故事主線) 突然完左佢, 由一開始已經諗好左, 就變成尋晚大家睇到既個篇, 希望嚇到大家。(呢句冇打錯字), 因為的確係現實瞬間同夢境既交換黎。

換句話說, 主角夢中渴求既其實就係...

今晚一開始係向自己舊作致敬啦, 同埋反正寫魔法, 用激光互射, 互相噴咒語呢D寫到有D悶, 個故黎到呢度, 要解釋既野都七七八八想寫個超展開俾個驚喜讀者, 始終講緊係「魔法」, 咁自然想玩得破格D, 現實扭曲就係其一

就係咁, 請繼續支持, 今星期停文係星期六, 末日故前傳進度唔錯, 職業魔法師系列主線亦度得順利, 原創新故係唔同IDEA中選擇緊, 多謝大家
..... 哩個有啲亂
所有全文完你當係狐狸精造出黎既幻覺
睇多咗1,2次都仲係有啲亂 之後我直接當嗰到全部係發夢算樓主你成功咗啦開心啦真係嚇親
係咁賣廣告
其實就係 差D就加埋甜
補返字數補數
「沈默然, 你真係好鐘意佢啊? 真係可愛。」白千雪突然向著我說道, 然後以手指頂著我眉心--

糟了, 這是把現實與夢境---.

--- 夢境開始 --

--但係以主角角度黎講「完美世界」係現實--

--所以魔法世界個邊先係夢境--

--其實諗返轉頭應該直接寫《職 業 魔 法 師》完, 先玩得盡, 自己又衰無膽

屌自己都解釋到1999 大家理解下, 廢事諗既當主角係狐狸精引導下發左個夢, 去到「夠啦!!」個句為止
其實都睇得明 樓主唔洗介意

但發現原來 幫人拆散情侶個篇 都係你既作品
見到反而驚訝

好好睇!
其實真係有咁難明咩
明呀就係全部唔關事嘅都係夢吖嘛

等我得閒追下樓主其他故先
無文,我係咪都發緊夢
作者宇宙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞