[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
JDS Labs Atom
不過聽唔到太大分別通常用LG V20 直推(又夠力喎)
係呀,hd 6本身一帶上去覺得好舒服
但用耐左就覺得有d頭痛

唔該哂巴打,我試下依幾隻先
如果Sennheiser 有noice cancellation 係邊隻mode比較好l?
係呀,前排係街問個fd 借左qc 35用
真係覺得好輕好舒服
跟手上網search 又見d人推介Sony 1000xm3話好聲過qc35,所以先上黎問下
留名學嘢
你覺得開左noise cancelling 嘅感覺點?
編號由1000開始,而家4000+. 對於2皮野嘅headphone 黎講唔小啦買呢set 嘅人仲要買埋amp
Noice cancellation 個效果好好,真係隔到80%-90%聲音

但覺得分析度唔係好強,d聲層次唔係好夠,有少少炒埋一碟嘅感覺
(利申:新手黎,唔太識聽)
係唔係pxc 550?
sennheiser嗰隻個人認為最好聽 不過底噪好勁而且降噪一般般
我唔會揀佢 降噪方面bose同sony唔會差好遠
不過配帶感bose會再好啲
真係要買都係睇你鐘意邊隻
如果係屋企用都係正正經經買返隻open back headphone啦
德馬hd 700 3000都唔使 不過未計運費
on ear 黎? 我成日驚on ear 玩得耐會痛
呢隻都有諗過,不過我上次上massdrop買6xx佢話唔送香港,唔知係咪我禁錯左d咩....
用集運
點解嘅?
因為屋企仲有隻650,所以又唔太捨得買隻功用差唔多嘅700,真係出去試哂佢先
Thanks 巴打
grado 係on ear 但係舒服,唔夾頭
平啲嘅話fostex 平板都諗得過
上面講左唔少啦
都係音色同佩戴
見到了
其實hd650 同700呢啲高阻抗耳牛一定要返個amp去推?
等我搵日放工試下先
有無得家訪
hd540G
唔睇吓出面重有無得試hd650先?
有冇中階player介紹
黑磚果類,想升級
本身用開zx300
唔少啦,講緊成30萬yan既耳機。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞