[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
massdrop aune x1s and x7s
定係應該儲吓錢升貴啲
HD700 +1 最舒服嘅headphone
想問下rme adi-2 dac好唔好?
HP-A8
不過推平板的話,or得屎都有出amp,唔知夾唔夾
又或者留意下d聲稱high current gain amp
x1s同x7s好似冇用膽
巴打OK?
本身個setup同amiron都好似唔係好夾聲
夾hd6xx就無乜嘢啦, 咩setup都唔會出事
我無話特別要求要用膽嘅
有無人聽過thx789
用緊,非常好

推力高唔高,難推啲嘅平板o 唔ok
就到手
我覺得夾HD6系先易出事,要小心個高頻
感覺夾日系機唔錯,dac1101又得
如果有位擺,趁平買新玩具試下唔同野又幾開心,失敗左當交學費都冇咁傷
有開確upgrade目就唔同,留返d錢upgrade好d
巴打點配撘?
應該推到你死都得
UAD Apollo x6 , Focal Elear, with DSP via Sonarworks and Waves Nx
搵食setup?
我用緊 有3.5mm 插cm都得 係冇
冇4.4mm
好似有xlr?
搵食用midfield monitor
後面有 1 x XLR Analog Stereo Output balanced
喇叭用

正面冇xlr
可能因為膽+暖底magni, 所以hd6xx高頻無事
原來淘寶仲平過massdrop, 都係不了
massdrop仲要留意下保養問題,如果冇寫就冇保養
之前想買SL-8個時睇過massdrop冇保養,反而淘寶官方店有保養,計埋運費同massdrop差唔多
睇外國forum SMSL好多壞,冇保養真係煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞