[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁得意
明明PAF個次都係DMA檔口,除非佢地開兩對做demo
點喉唔到肺法?
我前日去星際果間佢話當日開
層次感分析力都好好,
係聽啲快歌少咗種爽快感,高頻好似去唔盡咁
果日個sales好正常,吹咗陣水仲同我講過多兩個星期嚟試應該會好聽啲
用金磚加sony zh1es嚟試
今日返去諗住返去問多次價
試完拎返就走,完全冇諗過我會買
Btw 聽盧冠廷一流
我明巴打講乜啦,的確係唔夠爽
上次我用DPx1去推,試林子祥 lamusique vintage首《Medley: 真的漢子/史泰龍Lambo》好明顯聽到d拷擊樂器(唔係bass個種大鼓,專做高音個隻細鼓)唔夠靜電野咁清脆,冇啪一聲咁。仲以為係DPx1推得唔好
部353X好熱下
utopia 有得諗,而家買都幾平
喇叭先生啲野好似麻麻,meze 就太貴
真係唔優先諗開放式?開放式通常好聲啲,到喉唔到肺呢個感覺通常都係因為係封閉式
focal 最怕佢壞😂
買得都預左要賭命
HD600燒左一邊driver整好定係upgrade去660S好
我今日會去試埋
感覺唔差太遠我都揀返stellia
個情況有少少似我隻T1 2nd咁未開聲,我對佢係有期待嘅
認同zh1es係個廢amp
除咗多插口同直駁player真係冇乜好處
買左d30, 諗緊用咩amp
睇個head-fi有個votes 係focal維修率,
有4成人表示整過
最撚驚係……換完都係用幾個月都會壞,唔知乜原因…
好彩我隻Elear 無事😂

相反sen記 hd600 o個D,十年都未壞,耳棉頭棉就當然都要幾年換一次,但都好平
有無試掹左右邊插頭交換插睇吓係咪線問題?
整都可能好貴,換機仲著數
巴打長開?
拆開左黎睇 係coil出黎個條銅線斷左
咁唯有換單元
今日去試完,搵返第一日個sales
結果係帶咗Utopia返屋企
祝我好運
一千左右,用住先OK啦
之後覺得唔夠再upgrade
我最早期用呢部推HD600都唔錯,冇試過推HD700會點
https://www.price.com.hk/product.php?p=181321
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞