[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
chord啲機都係直推kennerton? 如果係嘅話就真係無乜期待
如果要求佢音場/空間感同headphone相近咁都唔使諗架啦
我果時聽係tt 推 thror, tt 推力來講應該唔差?唔知係埋推唔開總之都係一般般
我果時就係咁諗,想買對耳塞版hd600

於是買左ie800s , 係有hd600 果種感覺不過價格就好肉痛而家諗返有啲後悔
聽親都覺得chord啲野插耳機可以好夠聲,但控制力都好差吓,同埋chord啲機調音我自己就麻麻
ie800 嘅話就應該平唔少嘅?
佢套野其實好齊啦
音場出事個組合:BLU MK. 2+DAVE
音場冇事個組合:BLU MK. 2+ M scaler+ TT 2
已經係Chord全餐

不過ie800冇平衡
ie800無 hd600果種感覺
ie800s做到hd600嘅咩感覺?
自膠,閱讀理解有問題睇漏左
我覺得IE800S細節多過HD600
blu>m scaler 咁多舊魚

chord既直推都係貪方便,你唔好諗咩控制力。
當dac配m scaler先最正。

dcs果部就幾正不過成十皮點解我唔上旗艦
total都買到啦
呢個真
你真係感覺良好到覺得係同class我又唔會阻你既…
你指邊部同class
應該係dcs vs chord
價錢都唔同啦一部5皮一部10皮
就算你落TotalDAC我都係咁話 Chord就更加冇討論價值啦係咪?

BTW Bartok單就解碼而論我覺得仍然係劣於Elgar/Delius既
真係有旗艦質素你十皮買唔到一手
你覺得total six會差得過Bartok
同價位十皮左右,有大把hi-end廠dac選擇。msb都新出左部discrete。

另外我係話都比得起十皮都唔差在比多d上頂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞