[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
由零開始,本身想買喇叭,但土地問題只可以轉耳機
你指4pinXLR?基本得Neutrik 。
要靚仔有錢既未furutech
Sorry, 應該問左先。3-4k包唔包amp?
已有hd3 ,本身想買adam,3-4唔包amp
Ath 有興趣,本身有隻im02出街聽
靜電有諗過但好似好難打理
有無Chord Qutest用家 效果如何
3-4k唔連amp,靜電有得諗
如果Stax的話你要預6000買amp
ESP95x就一套過 4千8

打理唔難,同相機一樣處理
$150左右一個hakuba 膠箱加藍珠就OK (藍珠變粉紅色就要加熱令佢變返藍色)
有位就用電子防潮箱
會似左小喇叭
睇唔明,打錯字?
Thx但2.5冇咩選擇咁
Hd700個2.5仲要凸多少少 ,普通2.5插唔入

我都係咁諗
現時用家
我部機用緊B150M

直推完全冇問題
利申:平時駁落部HP A4 BL到
新手報到
用緊ath m50都有6-7年
平時就咁插手機出街聽rock metalcore format mp3 320k居多
想UPGRADE吓咁, 有啲嫌佢冇乜低音
以我唔用dac + 無損format黎講 如果budget預4-5k買耳機會唔會on9?
依家我冇乜方向, 唔知點搵下一對耳機,又唔想比sales水, 求各位ching指點迷津
建議巴打花d心機搵lossless source
用d靚野會好明顯聽出lossy檔問題
冇人話唔準用靚野聽lossy,只係會聽得冇咁開心

bass多仲有Sony,不過唔知有冇伏
唔M50唔係已經好重bass?
定係我記錯,只有M50X重bass?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞