[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Dma 有show HD800s
唔使驚喎 日日都有好多人試架啦
不過DMA個d amp係唔夾
Luxman個部叫唔錯
比起大6人/鬼佬,香港人入去低一級
dma我覺得真係無乜野,試過去友誠啲傳統hifi鋪試野,真係串到痴線以後唔去
我真係頭大
各位巴絲。想最有無4.4mm out 既amp介紹?
用緊dac:teac ud301
得denon Ah-D2000 改4.4頭
現家插機要4.4轉3.5轉6.3頭好麻煩
而且覺得推力一般要扭到3點既位置先覺得推得好

筆值大約2k-3k
之前都出過a2000z 我都有入
w2002 話曬有限量光環
我覺得6系機頭大嘅戴先舒服
當headband 伸到最長時夾力會細小小
想買條xlr線駁dac同部353x玩balance
係咪是但買條都得
第一次玩唔熟路
個人建議唔好買銀線,同靜電相性不合
大廠嘅幾百千幾蚊貨仔ok啦我諗
你都買埋好多head-fi野
仲有belden, oyaide ,acrolink 同furutech 都唔貴
Thanks 巴打
係咪要去labkable買?
我自己就日本amazon 或者 https://oyaide.com/catalog/ 到買最多。最好就揀左款先,再喺日本網購/淘寶/香港三個option 之中格下價,當然要考慮埋上網買需要嘅額外運費/精神

然後自己有勇氣試下自己買散線焊就更加好,因為散線通常平一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞