[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
出面一手貨都係差唔多價啦

btw香港有無得試
其實換個機殼對於間廠成本可以貴幾多
我覺得佢係想比個藉口買家可以較低成本入手,同時唔得罪原價買嘅用家
試完買左660S,然後淘左隻TOPPING 黎玩,好似中左伏
可能我渣,聽唔出同插左去HD3 個到有咩分別
耳擴唔賺錢?
純桌面耳擴好難有市場掛,而家啲桌面機都係一體機賣得,齋耳擴得幾隻相對少人聽嘅牌子仲做緊仲要越嚟越貴
而家純手提耳擴都好少見,咪又係DAP/DAC居多?

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-new-jds-labs-atom-headphone-amp.5262/
呢部嘢都係開價USD99咋陰功
咁對消費者先好而家低價amp愈鬥愈勁
我諗耳擴最後得返高價同低價貨
MD THX AAA 789 好似無人講?
今輪都未出貨,未有得講
有人課咗金?
之一輪前有巴打買左,話好大力
我今輪買左未出貨
用緊啦
夾緊咩耳機, 有咩評價
香港連低價amp都少,仲難搵過貴野
最討厭比錢買demo
D線比人吹奏得太厲害,講到用左會脫胎換骨咁
明明換amp改變仲大過換線
dap都叫好過線,起碼唔同廠個聲分別大d
又有無人用Lehmann呢
Focal Elear 同 ATH R70x
都係咁囉,夠晒Transparent
無味精就係咁架啦,依個價位絕對滿意
如果你地想試MD THX AAA 789
可以組團上黎我公司,帶D野上黎慢慢玩
1K咁上下有冇咩開放式耳罩好
用緊封閉式嘅m50x
under 1k: HD58x
under 1800: HD6xx, K7xx, DT990 pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞