[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好似要80USD好貴
佢既耳棉套用2年就開始變粉
淘寶叫 拉米皮 係唔係類似原裝果隻
不過唔怕買左黎試先,又唔貴。
唔啱聲先死死地氣去買原裝

用咗4年未有問題
呢啲好講用家點用隻耳機用得多唔多,用果個多唔多汗,屋企潮唔潮濕我之前收左隻二手hd800,打開個盒未用耳機盒底已經有唔小黑色粉

上英國官網訂啦,平過X寶
我買HD800對耳罩都係6舊左右。
自己用緊 schiit modi 3 dac + jds lab atom amp 同埋 senn記 58x, 見fostex t60rp好似幾抵玩,想問部amp夠推嗎?
冇試過jds lab,幫推
之前好似有巴打講過用hpa4bl好似唔夠力,我上年PAF試又唔覺
Hd700 + topping d30
用 topping a30 amp夠唔夠推?
/有冇amp推介
Hd700 + topping d30唔夠力?
He 700 6.5 mm 唔岩插電腦同d30
定用普通轉插都唔影響音質?
Sorry, 我以為講緊d3x pro
d30真係純dac冇headphone out,要加amp
d3x pro 先係一體機

唔知有冇巴打用過a30
我個部得6.35
正常有埋3.5?
我買水貨
巴打買左a30然後諗緊d30?
定係諗緊a30夠唔夠力?
Denon有新noise canceling headphone
https://www.youtube.com/watch?v=9W-rHUZuDZI
用緊1960 + foures
想上枱擴
想問各位ching 20k內有無好推介(要有4.4母)?
用緊1960 +fourte

想上枱擴
想問各位ching 20k內有無好推介(要有4.4母)?
本身想入隻close back, 去咗試隻Stellia, 唔知係咪未煲好,好似到喉唔到肺
另外仲有考慮ether C flow, 不過未得閒試埋
Utopia而家落返咁多,如果唔要close back又好似值得考慮下
Meze隻empyrean都試過好似幾易夾下
出咗bonus身痕兼選擇困難症
求推介
要4.4第一時間諗到Sony個部,不過睇你有幾鍾意罪大
檯擴4pin 選擇多好多,massdrop有xlr轉2.5頭,再加個2.5轉4.4就OK
https://www.massdrop.com/buy/massdrop-4-pin-xlr-to-2-5mm-trrs-adapter
巴打係邊度試Stellia?我今年PAF day3試過就咁用DPx1推都好聲
諗得呢個價位,如果唔要求出街又想open back,Stax抵玩d又好聽d,兼且選擇唔多,煩惱少d
最少唔洗擔心夾amp(因為你一定要買靜電amp而選擇唔多

empyrean都係open back的
DxA
本身好有興緻去
真係一個慳錢好地方,完全冇意欲幫襯佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞