[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Gotham上labkcable買啦,話哂官方代理。就唔算太貴。
到時買左假線就GG

識焊就最好平過成線。
平有平玩,貴有貴玩
最緊要用腦黎玩,有愛好唔好貪貴玩哂命

冇咁多工具
鴨記百零蚊一個辣雞(通常送錫線),買支吸錫bump同尖咀鑷同cut鑷加埋100左右
其實唔難
鍾意的話買個開線鑷代替cut鑷又得
好多有錢人

不過其實買家用,買出街用,同買喇叭,大家都無衝突嘅
錫我用開千住1kg 夠我用3年,散裝都有賣
最好唔好買含鉛嘅,有機會會損害健康都唔好試

除左鉗,辣雞同錫,焊架最好買埋,可以將半個鐘先搞掂嘅野15分鐘搞掂

仲有辣雞個頭,我用開刀型焊頭,比起針型頭接觸面大,易焊啲
點睇Massdrop x E-MU Purpleheart Headphones
想揾隻on-ear headphone 出街用
想問下旺角邊間多headphones試?
亦x?
唔該巴打
e-mu purpleheart 係over ear, 唔係on ear
我都發覺係
修正一下
細過1000XM3既headphone
想買耳機 睇戲(最好聽到5.1,7.1)
平時聽聽hip hop, lofi, pop多.
少少打機
Budget 3k-4K 到
有冇邊隻推介?
headphone只有2.0
你想講模擬多聲道或者多單元做多聲道個d?
睇下有冇巴打試過
實際d講,2 channel headphone定位好的話,睇戲打機呢啲濕濕碎

under 4000的話推介hd700
momentum on ear 如何?
on ear選擇少好多
見大多都推介hd700 ,bass如何?
想睇下有冇其他選擇
Hd650 大家又點睇?
好多年冇睇耳機,以前都幾鐘意etymotic。今時今日$1500樓下買到咩監聽類,遲吓或者會插落電結amp用。
Etymotic ER3SE
打漏咗想睇耳牛
Btw, thanks
ER3SE應該係取代果時HF5, 宜家都唔知去邊度試耳機
er3se 英京/let's go audio 可能有,可以打去問吓

headphone可以睇吓ath m50x/m70x之類?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞