[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔知宜家仲邊度有得試
hd600,650,6xx,58x,700,580,540
massdrop盲衝隻HD6XX, 衝得過?
yes
買左幾銀
衝得過
又係駐極
隻牛係有啲料到
但係將塊震膜放喺動鐵果種enclosed 嘅腔體我覺得嘥左囉
想請教一下
Budget 2k-3k
想買對大耳牛係屋企用
用得比較雜,聽歌/睇戲都會用,主要都係係連macbook用
我之前用過 hd650同Focal Spirit ,
但都係帶1個鐘左右就覺得唔太舒服(hd650 好少少)
上網睇過d人 reviews bose quietcomfort 35 ii同 sony wh-1000xm3 都係比較適合長時間用,諗住星期日去試下

想請教下巴打們覺得e兩隻如何??仲有冇其他推介?
hd6系好野黎,不過夾得緊
戴得舒服又好聽就HD700,3千幾
HD700係呢個價位冇得輸
唔啱又可以試下dt990 pro同k712 個d, massdrop 可能平d
100xm3分析力唔得音場又窄,一味得bass
如果唔要noise cancel其實諗有線抵玩好多
要noise cancel又可以睇下sennheiser, tone balance好d
無用過sony,但係用過qc25可以講小小

屋企唔係太嘈嘅話唔洗用封閉式,開放多數好聽過封閉,你想戴出街就另計。同埋noise cancelling 會有種壓迫感,長戴唔舒服,但係如果熄左佢嘅話聲音又會變得dull ,暗啞,因為佢調音係for 開QC 時用,而QC 會令聲音變薄。本身調音dull 係為左compensate 呢樣野

但係戴qc35係幾舒服嘅
三修緊,不過每樣都只係輕燒,冇咁多錢買靚野玩
耳牛用緊massdrop 隻 hifiman HD4XX 同 AKG701712pro
用soekris dac1541推

各位巴打有冇其他平平地既耳牛推介?
用緊dac1101
同senn記夾得好
試下hd58x or 6xx

試唔試下grado rs1 早期版?
岩岩入手 Sen 記HD58X
佢啲中低音域真係好厚同好靚
但係有啲歌硬係覺得啲高音上唔到咁
諗住淘隻Hifiman He-400i(1000蚊唔洗有平板震膜,不過啲qc 好差)
外國網友話呢隻野啲高音出好多,中低音又keep 到厚聲。
出唔出一隻好?
senn 記

賣he400i 啦

用咩amp?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞