[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
btw五千嘅dac唔係dac1321抵啲咩
殼,界面同電源
佢兩個差嘅地方唔係電源質素係數量,我見1541 有三隻牛

左右channel同digital各1隻牛?
yes
好多hi-end dac 都係咁處理
等睇巴打報告再諗下1541算
仲可以玩六粒電池做三個電源,交互充/供電
我部stax 嘅dac 就係咁玩,好好聲
真心覺得soekris好垃圾 低頻冇力啲聲又拖得好緊要 高頻屙屎唔出
btw 1541
咁大獲
巴打有咩推介?
rme adi-2 dac

咁我要再諗下
巴打你用開駁咩聽
可唔可以形容吓你呢隻嘅特色
我怕低頻矇
amp用緊magni但係想搞咗個dac先
massdrop個hd 6XX 係咪姐係HD650
岩唔岩大頭人仕戴?
如果想入手駛唔駛轉運?
好似係差唔多
大頭唔夾, 細頭好似戴得耐會夾
我上個月買嗰陣要轉運
電腦直推夠唔夠力 又或者咁講 推盡同推唔盡分別大唔大
我嗰部desktop就純粹好大聲但係推唔開, 低頻一pat, 高頻無力
同用枱amp好大分別
冇特色
感謝巴打
end game清水dac?
可以咁講 個headamp都好勁
hd 800 / 800s 淨係用電腦推係咪買700好過?
agree no more
幫個朋友買
幾抵玩!
暫時聽o左一陣,依個價絕對收貨。
同我自己套 Apollo x6加THX AAA 789比,聽落有D唔同,可能係ESS vs AKM分別,又話者我自己腦補
仲有一日可以玩,再試真D先。

附上ASR forum measurement link
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-topping-dx3pro-dac-and-headphone-amp.4967/
巴打,如果有人教你咁玩,你要好好珍惜呢d朋友
肯定大把機會比你知道世途險惡

你用電腦直推,不如買HD58x好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞