西野カナ fans揮手區(5) 活動休止中

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
見到巴打打咁大段感想,真係好興幸有位知音人可以一齊交流下kana資訊,作為kana粉既我資歷尚淺,可恨既係小弟太遲先入坑,知道kana活動休止及婚訊之後既感覺好似煲完一套好鍾意,睇得好投入既劇咁,有種莫明其妙既失落感,但同時都祝福kana有美滿幸福既婚姻生活,希望快 d有"第二季"啦
點解咁講?好想睇dancer同 band成員們對kana婚訊既睇法,有冇twitter可以share下
因為其他dancer可以繼續開班教跳舞
山口隆志可以幫其他藝人陪奏
唯獨DJ Mass,kana一走左佢即刻無左大半工作(主要係Tour的Band Master工作),所以難怪唔想祝福kana,當然仲有LCL一完kana就走左,最後連慶功都冇搞,結果要係居酒屋開live,言語中好似對西野有d不爽
【正式発表】西野カナ、30歳の誕生日3/18に一般男性と結婚💐 公式サイトでコメントを発表💍✨「お互いに助け合い、楽しい家庭を築いていきたいと思います」
https://www.oricon.co.jp/news/2131762/amp/#click=https://t.co/e1TJa96ZYG
官方遲發表好似係避忌有關係者的衰事
係體貼的表現
Day 43
冇諗過連本post wikipedia鳩痕巴都走埋... 開始冇乜信心可以堅持落去
可能好快我都會走post... 我都唔知
呢個想知多啲
有冇SOURCE
無,只係3/2當晚DJ MASS同個cam man開ig live
網友問之後(kana停工後)佢點搞,佢就話一路都有寫歌比其他人,只係唔係寫比西野(直呼姓氏)
仲話「果條友」咁樣走左去,唔怕激嬲事務所嗎?
或者可能係無慶功宴,一時發晦氣先咁講啫,未必有惡意
不過今次休養變結婚事件,最慘應該係果幾個現任經理人,所有的努力好似比kana否定晒咁,呢點係kana處理得最唔好的地方
其實我也會不定期上來看看,只不過未必日日好似做早課般貼圖罷了
訓唔著入嚟推一推
一諗到呢到可能無人推就
kana如果喺活動休止期間可以間唔中出下twitter/ig 更新下消息就好了,分享下新婚生活或者旅行見聞
其實歌迷會仲有4份會報要出,最新果期應該一早印好
SNS唔好指望太多,本來就係唔想定期匯報行踪先停歌迷會,每3個月或者半年更新一次twitter已經很好
怕扯佢而家班工作人員都未必有心機幫佢做野
聽kana身邊人評價,佢係一個雖然名氣大但係好謙虛既artist, 照計同其他工作人員人際關係應該唔錯先係,不過有時又好難講,牽涉到有冇工開同錢掛勾就可能變臉,有show有event就大家齊齊有工開,kana單方面活動休止,班跟佢搵食既可能要另謀生計
本身真係想唔推 因為真係好累

Day 44
我覺得錢都唔係主要問題,而係成件事發展的過程令人(尤其係事務所同事)印象唔好
你說要休息、想充電、想挑戰其他野,無問題,唔止歌迷,身邊的工作人員都會一齊祝福你
但係而家所傳遞的信息係「雖然你地係我經理人,但我而家都係選擇跟前經理人遠走高飛」
咁既話,即係間接否定左一班現任經理人的努力,「我地咁努力幫你接job係為左咩呢?倒不如一開始由你老公繼續做你經理人,你就唔洗咁痛苦,唔駛停工」
我知道kana工作態度好,諗住公事私事分開就ok,但有時並唔係二分法咁簡單,私事的處理上唔覺意傷害到其他人自己都可能唔知道
你話如果第日佢老公翻去做番佢經理人,你話會點?
當然呢個可能我諗多左。作為fans,呢d野同我地係無關係
潛左幾日水
依家聽番啲歌個感覺都唔同了
可能大家都需要個break
而家聽緊涙色
好心噏
依家搞成咁
出返黎又唔係
唔出又唔係
カナ應該完全無諗過情況會有幾尷尬
喺facebook台灣後援會見到部咁既車

呢部都好耐架啦... 時不時比人影到
2月橫濱Concert會場嗰架粉紅車好似仲靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞