西野カナ fans揮手區(5) 活動休止中

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
kana, 唔知最近你做緊咩有咩計劃?
去南米旅行?
去考車牌?
諗住去賞花?
最近好似頻頻有你的目擊情報,姑勿論是真是假
相信你一定精神奕奕充實地度過每一日
我都希望好似kana一樣精采咁過每一日
Day 29
個人心目中最好feel嘅一首單曲
Post 聽歌圖有點浪費網絡流量 同埋 阻礙睇文字post
其實d歌人人都有⋯
好き呢首歌初初聽好似好長,死唔斷氣咁,但聽落又幾好聽
最後一隻玩高音嘅單曲

反而想知大家覺得每日po cap圖呢個做法ok不?

我自己傾向繼續
我個人又冇咩所謂,如果係推介b面又少人聽既歌咪post黎分享下囉,一係就打多幾行字分享下對首歌有咩感覺咁樣會唔會好d?
kana,你記不記得6年前的今日你做緊咩呀?
我諗你未必記得啦
但係對於我地香港fans來講,6年前3月7日,係你第一次嚟香港唱歌的日子呀

睇番當年片段真令人感觸良多,唔知幾時可以再響香港見到你呢?
另外,你記唔記得7年前的今日又發生咩事呀?又唔記得啦
係Sakura I Love You推出呀

當年個look真係同而家好唔同
正!我最愛!
真係每分每秒都咁好聽
我完全同意「死唔斷氣」呢個形容,但我覺得呢個就係Kana既怨婦曲特色,「君が好きだと気づいたんだ」總共唱左成6次
之所以我經常將好き、淚色、さよなら當做三部曲咁聽就係因為三首都夠長夠唔斷氣

每日always

覺得post圖阻住你睇post既唔好意思啦
我唔係咁識講野打唔到咁多字
依首歌已經係我想講既
首歌雖然好臭雞,但今日點都要聽

阻到你唔好意思囉
Day 29
小弟才疏學淺 最多淨係識po下相叫下春咁
有冇巴打會買到呢個版既限定
咁多款都係呢款最靚
amazon訂的係咪隨機?官網有poster款睇?
Amazon訂既話已經寫明係拠点店ver.
諗起遲啲收到兩份一樣都想喊
本身訂咗amazon 似乎而家要cut單
真係彈ukulele版本最靚,點算
樂天版本好正喎
kana, I love you
kanayan說過佢人生座右銘係「成るようにしかならん」,即係順其自然、船到橋頭自然直的意思
性格十足女漢子
當被問到自己一個人去到中南美洲唔會危險嗎?
佢就答:「就算2個人去或者3個人去,如果係要被人老笠都會被老笠啦」
果然真係好有男子氣概(正如29歌詞: 男前は男前)
kana-sama,現在也請您讓我跟隨您左右吧

每日always
樂天BLU-RAY連海報冇得訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞