西野カナ fans揮手區(5) 活動休止中

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
記得kana講過呢首歌令佢成功轉型,無呢首kana聲帶可能一早玩完,而且呢首本來預左做b面,真係時也命也
Darling 曲風變得輕鬆,唔再虐待聲帶,再到之後既トリセツ又上到另一個高峰,歌詞風格開始由怨婦轉做甜蜜正能量
kana話Darling本來諗住做B面,因為佢之前未唱過country music,唔知大家反應點,估計原本用Still Love you主打繼續怨婦算
kana話經過Darling的成功,先至肯喺說明書同A型之歌試新野,所以無Darling肯定無之後的說明書
而Darling之後的歌都基本唔駛太依賴高音,成功延續佢歌唱生涯多幾年
事後睇呢個轉型都好成功,新舊love collection愛情歌風格對比好大,寫友情閨蜜既歌都keep住有,多左d正能量打氣歌(雖然有 d似兒歌)
真係唔好笑佢d兒歌,have a nice day同pa雖然歌詞低能,但傳唱度唔差,起碼hit過之後果幾首
依2首我都幾鐘意
輕輕鬆鬆聽完都開心啲
唱得輕鬆,大家又鐘意,咪幾好
至於歌詞,都比人笑左10年,都唔差在1 首半首
可能我地唔係日本人
對歌詞個要求同觀感都唔同
冇錯,就係似兒歌先易上口,Girls, 手をつなぐ理由呢兩隻A面歌hit唔起,到I love u先叫回勇
カナやん有好多小朋友fans,細細個已經識唱go for it!
Day 13

Good Morning
おはカナ,今日係2月19號,唔知你仲記唔記得9年前的今日
9 年前你話好開心見到一直好尊敬的Minmi
https://ameblo.jp/nishino-kana/entry-10462628080.html

之後你仲講返起當年你係大學3年生,果段時間要一邊上京工作一邊要去名古屋上大學,覺得好辛苦,坐上架新幹線都唔知自己要去邊
所以你有打算過放棄唔再做歌手了,咁啱呢段時間同Minmi同台,又燃起鬥心,咬實牙關繼續捱落去,唔覺唔覺聽日已經十一周年了
你當年無中途放棄實在太好了,如果唔係就遇唔到之後的神曲同更好的你
請你好好休息,不過當你休息夠之後也請你快d返來,大家都等緊你架
荃灣新之城播梗Kana
頭先播完Dear Bride而家播梗I Love You

每日always
巴打我而家先發現你都係kkbox
你係咪又係HTC?
乜而家機舖有歌聽咁開心嘅咩
我都冇話係機鋪
一首kana有份作曲的歌
仲有唔夠一個鐘就11周年了
ys u11+
依照日本時間,已經11周年了
デビュー11周年おめでとう
また会える日を待ってます

(copy from kana fans' ig)

カナやん、デビュー11周年おめでとう
kana,你而家喺邊個國家,你隻夜鬼估計仲未瞓,可以的話都講兩句野回應,總之就係恭喜你出道11周年

睇左你臨休業前的訪問,你話自己不能失去做普通人的感覺
但你邊係普通,正如山口隆志話齋,你簡直係奇跡之人
你同時話踏入30歲只有一個目標,就係「想成為睇上去似一個壽司店吧台師傅的人」,而且仲話要趷腳扮高,如果唔係唔似咁話
呢d乜鬼目標?
我真係服左你,西野加奈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞