西野カナ fans揮手區(5) 活動休止中

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
都係既,十年生涯代表作黎講,Darling + best friend 應該都多人熟識過呢首
kana你之前講過一直以來對於將來的事無想過太多,剩係將目前的事一件一件盡力做好,而且之後想好好珍視一些新鮮的靈感
相信你喺南美之旅中,會發現30歲後所要行的路,之後再以新生的西野加奈姿態再次在我地面前展現光芒

Always
Day 33
搵咗首他多欵嘅B面聽
たとえ呢一單無論係A面定B面都係誠意之作 而just the way your are呢首雖然行嘅都係失戀情歌路線 但今次玩嘅係啱啱失戀嘅果種思念
對自己好有feel嘅一首歌
カナやんの誕生日をカウントダウンします!
あと6日、30代になります
幾時黎香港開concert
5年前果本love story kana被問到作為一個歌手有咩野要執著做到,當時kana話諗唔到,到左舊年年底一次雜誌訪問又被問同樣問題,kana都係答同樣的答案
雖然kana係咁講,但對於寫歌,佢一向好重視自身的感覺,同時亦周圍聽取朋友的意見,有時仲搞埋問卷調查等等,主要係為左追求歌詞內容能夠唔離地,能夠產生共鳴
呢個可算係西野加奈的特色之一

Always
有人批評用問卷調查寫詞好商業化,其實我都有d覺
佢有講明A面曲係囉嚟搵食,自己鍾意唔鍾意唔係最重要,佢最大願望係自己的歌可以成為大家生活上的BGM咁就足夠
所以比起自己的感覺,佢更在意其他人點睇自己同自己的歌
如果大家反應唔好咪下次唔唱囉,反正佢都話佢作為歌手諗唔到有咩係一定要抱住唔放
都係一種取材方法啦,d問題都係佢set既,搞到好似寫份proposal咁,所以而家到左樽頸位,要出外旅遊擴闊視野攞靈感
係,尤其係love it開始,已經感覺kana可以寫嘅題材已經寫得七七八八
Day 34
少有地覺得原版好聽過rearranged嘅一首
其實當初喺網上聽到kana的目擊情報,其實係好開心,起碼知道佢仲健康生存緊
但最近kana的目擊情報的頻密程度就真係過左火位
雖然見到偶像,然後跟大家開心share呢個心情可以理解,但如果因為阻到kana的自由活動,就會變得無意義
希望日本的歌迷可以高抬貴手,比kana盡情做佢想做的事
呢個先係愛錫kana的表現
其實目擊情報有幾多個係堅既都未知,不過都真係俾返 d空間kana抖下,過返d正常人既生活
https://twitter.com/geinou_sougu
至於真假、有冇人認錯人自己分辨
擒日kana個目擊情報已經刪除,唔知係咪被人舉報左
感謝大佬

Always あなたのために
用bluetack仲衰
痴耐左想摵番出來個底啲藍色殘骸會黏住哂
我之後改用透明膠紙, 但都未係最好
而家用磁石, 先痴塊萬子夾係底然後擺海報再放磁石, 但粒磁石要夠力
所以依家全部都收係畫筒
再加包防潮珠
換左萬字夾癡一毫子會實好多
我自己就咁

B2嘅店頭告知就掛牆

想平嘅話 A3可以去文具舖買個膠套再貼個膠套上去 10零蚊倒搞掂

張圖唔係Kana唔好打我
Poster收埋唔擺感覺上有啲曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞