西野カナ fans揮手區(5) 活動休止中

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
kana肯定有心想復出
不過首要的是修復同sony的關係
睇得出sony同kana呢2年撐到好恆
sony一路反對kana拍拖
kana就唔做kana channel、blog越來越少更新、
LCL平淡收尾、LCL唔搞慶功等等來對抗
本來官網應該第一個宣佈kana婚訊,但最後變左最後一個公佈
如果大家關係真係修補唔到,kana可能真係要離開SMA,出去開個人事務所
不過唱片約應該會留番喺sony
恭起
係青春嘅
知道kana婚訊後,再聽返 d歌又係另一種感覺
Day 41
覺得今日好啱聽呢首歌
噚日終於官宣 唔知Kana新婚生活如何 係咪好似このままで呢首歌咁
作為飯一早已經有結婚嘅心理準備 只不過 真係冇諗過係咁快
太多野想講 但係又唔知點講 比啲時間自己冷靜下先
睇返bedtime story,其實kana根本將自己代入到女主角,難怪佢話套電影睇左4次喊足4次
岩岩random聽到stand up,都變左另一種感覺
祝kana新婚快樂,透夠好快d出番黎
用全新形象同大家見面
東家唔打打西家囉
問題係歌曲版權,最怕唱唔番以前d歌
唱番舊歌應該無問題..係版權出碟...演唱會收錄問題
歌手自己寫歌,版權都係屬於唱片公司架?
簽左授權比唱片公司,係就係有份分版稅,但發行權使用權喺唱片公司到
罪大要玩野就麻煩
不過其實都唔駛擔心咁多,等復出都可能2、3年後的事,而且經過「ピエール瀧」事件後,SMA自己都要搵水填數,都唔會想趕走kana
kana最後一次上電視唱的歌係「君が好き」,仲唱到好感觸,當時已經奇怪點解唱呢首
撞鬼原來唱比現任老公聽
いますぐにでも飛んでいくよ
仲記得當時睇生放送,有一段佢入慢左
同埋我發現kana隻眼好多時都水汪汪咁,分唔到佢係咪想喊

Day 42
其實套戲講乜?
一個宅男被女主角表白,由於女主角無朋友而且身體有病,所以約定只指半年拖就轉校,當中期間發生的事,一般少女漫畫情節
真心覺得怪同學同3d兩套都好一般,可能我唔識欣賞少女漫畫情節,完全唔關kana事,kana分分鐘先係賣點
kana都有話過tie親d戲大部分都係冇人睇
最收得咪得桐谷美玲果套
我諗出埋呢個post會暫時離開一段時間
對於kana結婚呢件事,講真由宣佈休止去到結婚呢段時間,我都係有很多疑問同不解。點解要咁急結婚?點解解散歌迷會?同公司有無更好的解決方法嗎?不過,既然係kana的決定,我都唔方便講太多,唯有相信同尊重佢的選擇
之但係,未來一定會有更大的風浪等緊佢地兩個,我知kana一路以來條路走得好順,但係現實世界係比佢歌詞世界更殘酷(以為笑下就可以得到原諒嗎),最起碼搞完咁大壇野,我唔覺得佢老公返去sony仲會有運行,話就話kana的版稅可以應付生活,但長遠咁夫妻一定會出現問題。希望兩公婆真係可以互相支持,kana到時亦要多多體諒,唔好埋怨咁多。雖然佢好憧憬羅密歐茱麗葉的故事,但人家最後係悲劇收場
我會好似kana所說,喺旁邊默默守護佢地的人生,希望佢地健康快樂,百頭到老,可以的話當然希望可以早d見到kana重上舞台分享佢的幸福人生
佢的CD、DVD、寫真集、Tee、快勞同其他周邊我都會好好珍惜
如果其他巴打有關於kana的問題,偶然望到都會盡量答
可能過一排我又會入嚟恭喜kana呢
題外話,呢個DJ Mass真係小氣鬼,仲嬲緊kana走左去,真係睇錯佢
一個祝福emoji都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞