西野カナ fans揮手區(5) 活動休止中

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
都係差三年左右,反而白石個樣仲成熟少少, 不過兩個都好正,kana可以成為後輩憧憬既對象真係好!好鍾意睇jpop大型音樂節目有唔同類型既歌手共演
今泉佑唯直頭係西野家會員
另外,KPP好耐之前話好想同kana做朋友,但一直唔夠膽開口,知道kana休業後很後悔無問佢攞聯絡方法

Day 20
今日揀嘅呢首真係隨心揀
睇黎大家都好鍾意always, 包括我

貼多首先
sony夠膽死2011年tour DVD cut左呢首神曲,搞到想聽番都唔得
雖然當年Always銷量唔好,但真心成張碟3首歌都係神曲
希望kana復出後第一首唱的歌係呢首
睇番kanayan以前的雜誌,真係睇到明顯的變化同成長

唔知kana復出後會帶比我地咩形象呢
順帶一提,下面兩幅圖真係同一個人嗎

Always Dear... 涙色
呢三首係會愈聽愈上癮
上個月係老秋間Book-off見到有二手嘅通常盤 好似500幾定600円
諗咗好耐買唔買好
最後見佢冇咗碟脊張紙就冇買到

而家諗翻真係有啲後悔
我心目中kana top 5: Dear..., Always, 会いたくて会いたくて,さよなら,Best friend
大家覺得kana有咩歌係幾似,我先:

Maybe <> Distance
如果指歌詞內容就
Sakura I love you <> My Baby
LOVE <> Happy Time <> YEAH
Thinking of you <> Together
曾經要聽左一段先分到既:
Love & joy <> Believe <> Go for it
Kiss & hug <> My place
狗佛爺同逼你夫係同一個作曲
love & joy個作曲家比人拉左,所以上次LCL都冇唱,應該冇咩機會再唱
Kiss & Hug 同Always的作曲家又係一樣,歌詞內容又係講歡迎回家

每日always
巴打,今日就聽你
唔多人有聽
舊年tour有唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞