[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(17)

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
不過不失
睇埋聽日嗰集,就知呢集會唔會變成經典
聽日又期待又怕受傷害
唔敢太興奮
預告個part似最後嗰場⋯
就算反cup應該都唔影響龔水感動
各位聽日可以斬定料加餸慶祝
今集好好呀
希望聽日都有好結果
跟著2集齊齊loop
tmr冇反cup嘅話就搞掂大boss
預告個part似最後嗰場⋯
就算反cup應該都唔影響龔水感
各位聽日可以斬定料加餸慶祝
連幾乎冇接獨嘅John都睇得出佢哋有路

眼神好型 殺死人

咁緊張嘅氣氛,一野笑咗出嚟
二姨丈
仲有句傻婆
同意!!!!!!!
同意 編劇呢集真係處理得好
同埋啲小橋段 (默默尾隨+執起阿龔件衫+上熊家走去阿水身邊秒訓)
呢啲小地方表達到好多 令人好窩心
做得好好
其實好多時候
知道自己身邊原來仲有人咁關心自己
這已經足夠
角度攞得好好
果然係Jenny Vicky
阿龔上熊家一次比一次買得多野
工水黨首席榮譽迷妹並唔係浪得虛名
佢係個種
啊,身邊原來仲有人聽我發洩為我抱不平
睇完今集,覺得好窩心
最令我深刻印象係阿水係阿龔好傷心既時候,默默跟係佢身後既嗰一幕。呢一幕令我諗起當年博水。
以前就係由博士守護阿水,而家輪到阿水默默守護阿龔。感覺阿水好似真的長大了一樣,唔再處於被保護既角色,開始會回應人;因為對方係龔燁,所以佢開始都會付出,而唔係一味好似以前咁無條件地索取,係阿龔令到佢成長。
同埋睇得出今集,佢地兩個已經心靈互通到一個點,咩463 咩454 對佢地黎講已經再無任何糾結既必要,唔需要再作任何解釋,行動已經證明左佢地既表態。我覺得雖然劇情無明確表達到出黎,但阿水心裡面應該已經估到咩事,同埋佢都已經唔再介意,覺得唔需要再講出口。
最後阿龔一起到熊家,坐左係水水隔離就即刻訓著,同樣證明係佢心目中,水水而家已經係佢最信任既存在;只要係佢身邊就會好安心。
(同埋仲要訓得勁似小朋友勁得意囉咩事!!!!中間仲要疑似撒嬌左一下(睇到我變左水水笑))
PS:今集既水水好溫柔,無論係神情定係語氣,連我媽都問佢地係咪已經拍緊拖,點解佢明明平時對其他人唔係咁樣,唯獨對佢係溫柔到爆炸。

最後要講,首片尾曲我勁鍾意 令到成件事個感動程度升哂級,我仲以為開心速遞唔會再用返(以前博水集數好多時都會用),所以聽到好有FEEL。之前有FF過如果有個場景係阿龔攬住水水喊用呢一首背景音樂一定好正,雖然個場景唔同,但係聽到呢首歌都好開心
行外父政策
下次索性買間屋比外父
仲有"第"水呀
咁似過大禮
完全係關係昇華到一個點
明天阿水應該就見到傑叔又賭錢而唔出聲
比阿龔鬧
睇下之後阿水點stop龔燁唔報仇啦
買俾老婆算啦
根叔一定貼埋最貴嘅床褥
Tree gun : 二妹與其阿龔成日上嚟,不如你都搬埋去佢度住啦(咁我又可以慳返啲水電費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞