[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(17)

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
冇睇到live忍手唔㩒入呢個post 啱啱睇完先夠膽入呢到睇大家分析同讚呢2集 救命好正呀

講真我覺得個一鏡到底有少少暈
係幾創新既 係處境劇加呢種技巧又突顯到憤怒
但係一開頭睇到成個影到搖哂係怪怪地
不過工業踢門個到好型呀
水水拉住佢個到又好sweet呀水水好賢淑

之前已經同朋友討論過 其實工水都係好好既伴侶
兩個都醒目 識變通 勁顧家
工業仲要好有才華好叻 係行內炙手可熱
係冇錯 工業之前話擺唔到水水係no.1
但好多人有左另一半同只能同屋企人平排首位
咁樣仲突顯左工業既顧家又愛水水
佢成日默默付出 根本就係擺左老豆同水水係首位
只係佢趕係老豆忘記哂前想解決呢件事
而家解決左遲下同水水解釋返之前啲野就得

相比起其他幾pair 呢對係鋪得耐啲
雖然之前個兩個誤會有啲格硬
明明一個電話可以講聲又死都唔講要拖劇情
不過呢對既鋪墊係最自然最貼地
工業就係個啲表面口花花同水水鬥嘴
但實際好關心佢默默幫佢個啲

打打下就好似講得太多添
大家記得努力跨平台睇多幾次破35點
已給33頁
如果我冇記錯
呢個post係昨日開炸
33頁
如果我冇記錯
呢個post係昨日開炸
一鏡到底真係好正
今日又忍唔住再loop多次503,504
其實當阿水見龔友唔認真個仔,
到阿龔話一早知。
再之後阿水話龔埋二房堆咁博,
龔同水講換咗傑叔返嚟呢二場,
我當阿水已經明當日阿龔埋返二房堆同失約,算拆咗463。雖然一直話想佢哋正式傾,但龔水感覺上就係好多嘢心照不宣。

呢二集咁完返件事滿足架啦,好長氣但都再想講多次好好睇
唔係呀,好好,我鍾意
主post 差少少就爆
大家好聽話,後12就返咗房
呢下龔友抵讚,之前仲為阿龔咁委屈而心噏,點知最後來個反差
其實龔友係咪扮野,等傑叔來到睇下佢點回應
我都想講。絲打有無係主post講呀,等編劇/編審見到,寫番幾場比兩佬,仲要加埋癈安啲on9問題 ,一定笑到反肚
無分別
+1
尋晚有人提過呀,唔知劇組睇唔睇到
鐵面陳今集無咁古肅
等你
慢慢打,我地等得,我地已經比劇組訓練到好有耐性
鐵面陳琴日比阿龔搶走張紙之後,同阿水係電話講野既那個意味深長的笑容和一臉吃花生的樣,我都好想知道有無後續
有古怪
唔係已經出咗啦咩
出左啦 大家追唔切po呢
鐵面陳平時喺𨋢都食唔少花生
鐵面陳:非禮勿視,非禮勿聽,保安係高尚嘅職業,要有原則
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞