[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(17)

1001 回覆
28 Like 7 Dislike

17. 阿水拎條片嚟交換情報呢下,真係好有阿工feel 兩個人越嚟越夾,越嚟越似,你中有我,我中有你 Call me by your name, and I'll call you by mine

[/violet]

CMBYN
終於有人留意到
補充多一句
上集呀水跟住呀龔尾, 去籃球場嗰幕好正呀!!

令我諗起佢同垃圾桶分手時, 博士當時一直係後面跟住佢, 而水水一直都係被守護既人
但到今時今日, 我地水水都有可以去守護既人啦, 就係我地既呀龔!(仲要係互相守護)
主PO嗰邊推得好癲
可能今日會爆PO都未定
將兩日嘅分量一次過爆發
本人叫到推post,大家反應都好熱烈
應該會爆㗎喇,反正都唔係差好多
503 504咁高質,唔單止要推爆post,仲要推爆收視
一陣去mytvsuper 無限重溫, 要將收視推高!
主POST就爆
今舖劇組應該FEEL到龔水黨既熱情了
12. 最後阿工叫阿水走,怕越講越難聽呢下真係好有feel 一方面又嬲,但一方面又唔捨得嬲,又唔想傷害水水 比起以前兩個人互鬧互相傷害,已經進步咗好多!

(太長唔quote sorry )

想講12.,男仔真係會因為怕hurt到個女仔而死忍,怕自己忍唔住講咗啲難聽嘅說話,然後寧願唔繼續講落去,自己吞咗佢但個樣又勁凝重⋯雖然好多時女仔會繼續幻想啲潛台詞
呢點好寫實啊

PS. 阿龔真係男友力max
係主post留咗
呢度再post多次

由昨晚個集起

阿水一路好關心呢位普通同事,
一路食飯開解佢,
見完傑叔那仆街,
一路默默守護....
靜靜地陪著唔開心嘅阿龔
從”接受”那方變成”付出”那方
之前話過想睇阿水視覺,編劇真係有睇到!

睇住龔燁佢發洩式打波,遞水,拎住佢件西裝外套,
到聽龔燁佢自然流露出,自己細個同傑叔嘅童年
阿水以行動證明,“陪伴就是最好的愛意”
阿水你對住鐵面陳啊Ivan佢可唔可以做到相同嘅嘢先?
真係普通同事咩?

係呢個位,我想講
雖然我承認阿龔放棄報仇,
阿水係第一大功臣!
當時用言語勸導
但我覺得阿龔,心𥚃其實都有一絲猶豫...
因為細個傑叔真係對佢唔錯。
比著係以前不擇手段,踩住人上位嘅阿龔...
係絕對會向前衝過去傑叔,用一堆方式去報仇。
絕對係不足為奇...
但我那刻見到,阿龔猶豫了。

呢一段日子,阿水真係教識咗龔燁做好人

總括來說
阿水有成長
阿龔亦有長大

希望快啲睇到正式得米啦!
快啲用我地既熱情推爆主POST啦
希望劇組feel到熱情 之後多啲stanley同阿蟹既戲份
龔水黨威力強勁
條友真係博鬧
平時佢睇𨋢個cctv都食唔少啦
一次過補返之前無推過主po嘅
即係我覺得平時吹水、花痴,或主線非工水,係主po適可而止好了
但今集主線重要劇情都要話騎劫真係唔知想點
不過唔好理啦 今晚大家盡情啲
再睇到之後佢留言
心照啦
btw究竟有冇人求證到,工水主線重要情節都好似著藍色西裝呢件事

差啲想同佢開火
見到啲負評都知咩事,唔值得
Live好似講過藍色好似係有嘢要做,
咁主線重要情節算係有嘢要做嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞