[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(17)

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
直入正題!

1. 一齊去探龔友好有夫妻feel 龔友明顯係錫新抱多過自己個仔
2. 阿工件千鳥格衫幾靚 休閒服又添一員
3. John有無興趣加入工水黨
4. John以為Jenny同阿工有路笑死我 Jenny仲話阿工配咩,大家唔好唔記得好又一餐唔好又一餐
5. Jenny你搞散工水之前,首先!唔該搞埋佢哋一齊先!

6. Jenny染咗黑髮之後靚咗好多 佢講親英文我都好想笑
7. 菲發嶼島
8. 阿工拳手look好charm 而且老鼠仔有啲睇頭啊
9. 阿水一見到秘密網話阿工俾人打就即刻偷入阿工office等佢關心佢,仲要特登喺屋企拎支跌打酒返嚟 娶!得!過!
10. 阿工乾濕褸襯藍色西裝都好好睇

11. 飲跌打酒
12. 呢段office戲大家開心見誠咪好囉!阿工一五一十咁同阿水講傑叔嘅事,睇得出佢哋大家都好關心大家兼且好瞭解對方
13. 仲要連埋上個禮拜阿水食死貓

14. Jenny食花生兜花生大到
15. 呢段Stanley眼泛淚光演得好好

16. 阿工去完飯局仲要特登約阿水食大排檔宵夜佢哋個look仲要好襯
17. 阿工一路望住阿水搣雞一路甜笑個樣
18. 「傻婆」 我不行啦!!!
19. 如果office個段係突顯工水係公事、職場嘅合拍,大排檔呢段就係凸顯咗工水兩個除咗係同事之外,仲係一對好夾好了解對方好關心對方嘅好朋友 而所有堅實嘅愛情,另一半都應該要係你嘅best friend
20. 阿工去見傑叔果度,阿水特登企到好開,但又一面擔心 成個feel真係好似老婆

21. 阿水默默跟住係阿工背後呢度睇到我好感動!!!! 當日阿水被綠帽飛,博士都係咁樣默默跟住阿水行
22. 一來學樓上有絲打講,轉變凸顯咗阿水經歷咁多之後真係成熟咗,變成一個識得守護其他人嘅人
23. 二來阿水係情路上跌跌撞撞,而家終於遇到一個值得佢去守護去珍惜嘅人啦
24. 兩個人究竟要幾有默契先可以做到默默跟住對方慢慢走 雖然平淡但好浪漫
25. 借啲意又被阿工show球技 阿水快啲俾心心

27. 執西裝 遞水 就係最鐘意工水呢種成熟得嚟又帶點青澀嘅戀愛感覺
28. 音樂用《Waiting》用得好好 阿水默默咁wait係阿工身邊
29. 直到阿工發洩完,回頭一望阿水仍然係身邊默默守候
30. 好鍾意當阿工問阿水係咪想叫佢唔好報仇,阿水答「我又唔係咁嘅意思」 你係一個人身邊,你想幫佢有時最好嘅方法唔係叫佢唔好做呢樣唔好做嗰樣,嘗試迫佢跟你嘅決定,而係應該動之以情,話俾佢聽你明白佢 溫柔得嚟又好符合阿水簡單善良嘅性格

31. 阿工唔理Jenny呢下,表現出佢真係放低咗 希望佢真係唔好再被Jenny食住
32. 但係死啦又得罪大小姐
33. 二女婿再次醒目地自備食物
34. 度縮精又買雞又買海鮮,果然不惜工本 大家留意番阿工手上仲有個酒袋
35. 我以為treegun問阿工想點煮果陣,阿工會甜笑話:「媽呢空想點食就點食囉

36. Baby Blue真係訓到成個baby咁 又呼應返復仇記入面,阿工成日都無覺好訓,唯獨係雙下巴天使身邊,佢先瞓得特別安穩 甜死人咩!!!!
呢個正
好靚仔 即刻轉shortcut icon
當日阿水被綠帽飛,博士都係咁樣默默跟住阿水行
冇記錯應該係阿水飛Max...
死啦打完太激動,唔記得highlight last幾點
呢集真係好完美,就算無下集我都收貨
顯現到工水兩個人嘅感情昇華,又叫做將傑叔啲嘢打開嚟講
而且又balance到阿水視覺
所以更加希望聽日唔好爛尾,我真係好擔心又反cup虐工水
又期待又怕受傷害

阿工三番四次得罪大小姐,遲啲工水地下情可能好難避免
尤其是大家鐘意睇佢哋鬥嘴,冤家掩飾地下情一定會嘈到拆天
不過我好想睇佢哋地下情,以為自己掩飾得好好
點知原來成個接龍都無人信佢哋無嘢
又或者以為一齊咗其他人會好在意好驚訝,點知成班人話「超一早知啦」
唔好意思,一時打錯咗
呢集同以往嘅主線最唔同之處係終於見到阿水做主動
雖然劇情集中喺阿龔身上,但感情嘅推進係阿水主導,包括一開始攞跌打酒去阿龔office、氹返見完傑叔而迷惘嘅阿龔、主動跟喺阿龔後面、主動幫佢攞西裝同遞水、勸喻開解阿龔,呢啲全部都係阿水主動做
好開心見到阿水喺呢段感情裡面終於採取主動
而一直做主導角色嘅阿龔喺呢集都同阿水坦白心裡面最灰暗嘅過去,同以被動姿態聽阿水講嘢,繼而改變到佢,令佢放棄復仇
亦由於呢種關係互換,令佢哋關係昇華,睇到雙方對對方嘅信任同羈絆
呢集甜而不膩,好好睇
好耐冇見你recap
支持下
我覺得應該唔會虐嘅
大不了傑叔耍賤招姐
好耐冇見你recap
支持下

唔係呀,489我都有recap
同感,呢二集應該係將感情昇華
我覺得,感同身受,夠貼地
係開心速遞咁受歡迎原因

Sor
金魚腦發作
係喎!
呢集比果集更sweet
覺得就算反cup最多都係講傑叔表面跪地實際又諗計偷錢走佬,
應該唔會對龔水關係有任何損害既。
同埋唔好唔記得下星期仲有新春拜年,如果龔真係因為咁嬲左水水,又點會上去佢屋企拜年。

另外計返個時間,如果做哂文字劇透上面既野應該都要用至少15分鐘,所以跪埋應該就夠時間end,唔會再有時間再俾傑叔反到cup
今集其實有個小bug位,就係工業呀爸突然巳經唔記得個仔時,反應實在意外的平靜。正常嚟講應該好重擊,當呀爸終於變成自己最熟悉的陌生人時。我覺得
唔係突然,已經係第二次(甚至中間試過無數次)唔記得,463龔友唔記得阿工嗰幕cut咗
如果463保留返呢幕,講阿工接受唔到阿爸突然唔記得佢嘅事實,選擇逃避阿水/接近佢嘅人,都勉強講得通
工業將對傑叔嘅所有憤怒發泄曬係同佢打波條友到

+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞