[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(17)

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
同意,而家咁樣都唔知搞咩。
明明之前已經打算告白,但係因為傑叔既問題先搞到咁,
而家好不容易傑叔都搞掂左,如果真係要等到佢重振家業先追人,咁真係會等到2046,觀眾一定會睇到燥。
同埋持續keep住搞曖昧,開撩妹mode但又唔有明確表示既話,
頭一排仲可以解釋做未有一個契機開口,但耐左只會顯得龔燁真係變左個賤男
前排no.1 佢已經俾人鬧到好金,而家終於兜得返,實在唔想又搞到之前咁作為龔水fans 真係會好心痛
再唔係黎多次心戰,
生死關頭可能又會拋開一切包袱。
大家四四六六拆掂佢
其實問題係係龔燁身上,水水都已經開晒綠燈俾佢

佢只要肯表白就有,但結果都係拖住拖住
我再睇時,有一下覺得睇緊電影,我心諗處境劇幾時轉左電影架
諗落呢集個標題No.1都好有問題
邊有人會要求對方擺自己做No.1
就算對方應承你都唔好信啦
呢啲野一件事還一件事
唔通好似嗰集咁老豆唔見咗都唔理走上去食飯咩
既然唔係凡事要求第一
咁係未第一有咩關係
463真係成集都奇奇怪怪
如果我再見到阿龔再講玩9阿水嘅三個字會嬲囉 雙方經歷咁多嘢仲用呢種調戲mode真係作死 如果淨曖昧等緊好位先上都唔好搞太多集呀
兜得翻請編劇大人咪再拖落去
咁難得傑叔ko咗
再拖落去就顯得冇説服力
龔燁真係變咗一個玩女人嘅賤男
其實如果現實中我係阿水嘅姐妹
知道阿龔剩係flirt阿水又唔行動我應該都會覺得阿龔呢個男仔唔知想點咁
Only可能性就係賴大小姐阻住佢哋,所以同佢振興家業個目標衝突咗

但如果阿龔咁都拆唔掂而要拖住阿水,會顯得佢好鬼死弱雞,同佢個世界仔吃得開人設完全不符囉
sorry, 按錯負皮

+1
咦... 我聽唔到嘅
係呀,呢種關係唔確定,但又全公司都以為已經係一對嘅,女仔真心尷尬,仲要有一種有冤無路訴嘅感覺

水水係有義氣,但真係要對龔燁有啲野,先可以幫到咁盡

如果咁都仲未係可以令龔燁明白愛情唔一定係要事業有成先可以擁有嘅,咁龔燁都唔係真係好鐘意佢嘅雙下巴天使,不如番返去聖誕之前,水水直接ignore龔燁吧啦,免得仲要估龔燁個心諗咩
推啊推啊
做真女友個效果唔係仲好啲咩
我當條公路成日塞車算數
就咁睇已經覺得好高深
完全認同 真係一件事還一件事
冇可能有no.1 即使係家人同愛人都可以平排
個集其實好唔make sense
老豆唔見左所以甩底係正常
但連個解釋都冇 咁到底係想點
我就咁睇
話阿水個排名提升咗?
會唔會佢地已經拍咗一啲關鍵性嘅劇情無講炸?
自從463後,佢哋口密咗好多
咩理由都唔係flirt完就走嘅籍口啦
如果阿水真係同佢個目標有衝突
咁不如兩位相忘於江湖
龔燁專注自己事業就算
唔好再搞阿水 更加唔好介入阿水其他感情
仲搵事業黎拖 一毀龔燁人設 二毀龔水線
我係水水班姐妹就叫佢水水直接去相睇吧啦
Stanley應該因為唔想劇透先咁講掛

有同感
我覺得佢地口密咗好多
隔左咁耐,大家宜家講返起no1嗰集都仲好有火
大家好似越講越嬲阿龔咁
但我相信係Stanley口密姐
經過503504呢兩集 我對編劇有信心既
但求因爲唔想劇透先咁講,但綜合佢地目前所講

至少可以知目前⋯
-傑叔唔再出現
-崔auntie唔係龔媽,龔媽亦唔會出現
-51x、522主線,之前過場(有希望都係有進展嘅過場?)
-有新年有情人節
-主線同過場之外,仲有副線

有漏請補充
點會捨得嬲佢喎
只不過想佢快啲有下一步姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞